Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από παίκτες με τον χαρακτήρα του γιου του ανθρακωρύχου

Κώστας Πετρωτός19 Ιουλίου 2021

Ο ΠΑΟΚ αποτελεί την ενδέκατη ομάδα στην καριέρα του Γιασμίν Κούρτιτς. Του 32χρονου Σλοβένου, γιου ανθρακωρύχου από την Κανιζάριτσα, εκεί που πλέον έχει κλείσει το ορυχείο, αλλά η μικρή κωμόπολη έχει να υπερηφανεύεται για το τέκνο της που έκανε καριέρα στην Ιταλία και τώρα πήρε μεταγραφή στην Ελλάδα. 

Ο Κούρτιτς πέρασε ακόμη από την Μπέλα Κράινα, την Νόβα Γκόριτσα, την Παλέρμο, την Βαρέζε, τη Σασουόλο, την Τορίνο, την Φιορεντίνα, την Αταλάντα, την Σπάλ και την Πάρμα. Σε όλες αυτές τις ομάδες, πέρα από το ότι σκόραρε, απέδειξε ότι είναι ένας μαχητής της ζωής, με νοοτροπία νικητή και σίγουρα όχι ένας νεόπλουτος που κάνει βόλτες τα καλοκαίρια με μία Πόρσε Καγιέν στην μικρή κωμόπολη που μεγάλωσε. Το πολυτελές αυτοκίνητο είναι απλά η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που έχει ρίξει ως ποδοσφαιριστής. 

Ο πατέρας του, σε ηλικία 18 ετών, του είχε πει ότι πρέπει να βρει μία δουλειά για να βγάζει τα προς το ζην. Γι’ αυτό και δούλευε μέχρι τα 20 του σε εργοστάσιο όταν η Παλέρμο τον κάλεσε να πάει στην Ιταλία και εκείνος νόμιζε ότι του κανε πλάκα ο ατζέντης του. Αυτό που δεν ξεχνά ο Κούρτιτς είναι εκείνους που του έλεγαν «σταμάτα το ποδόσφαιρο και αφοσιώσου στην δουλειά σου». Όπως λέει «έκλεισα τα αυτιά μου και έκαναν αυτό που πίστευα και έτσι πορεύομαι από τότε». 

Ωστόσο, δεν ξεχνά από που άρχισε την καριέρα του και κάθε φορά που πηγαίνει στην γενέτειρά του περνά μία βόλτα να συναντήσει τους παλιούς συναδέλφους του στην δουλειά. Την ίδια ώρα έχει και φίλους μέσα από το ποδόσφαιρο, όπως τον Ίλισιτς, με τον οποίο συνεργάστηκε και στην Παλέρμο και στην Αταλάντα.

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο παίκτης που μπορεί να γίνει ο καλύτερος βοηθός του στην μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, ο ηγέτης της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.