Ο ΠΑΟΚ δικαίωσε τον ρεαλισμό των πολλών και διέψευσε την αισιοδοξία των λίγων...

Στέλιος Γρηγοριάδης03 Οκτωβρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Απίστευτο αλλά αληθινό. Με τρεις πάσες των παικτών του στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την Τούμπα. Αυτές οι πάσες ήταν ό,τι έκανε σε όλο το ματς, έφτασαν όμως για να ρίξουν στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ, που, έτσι κι αλλιώς, ειδικεύεται στις “αυτοκτονίες”. Στη μία, το σουτ του Αιτόρ απέκρουσε ο Κοτάρσκι, στη δεύτερη ο Αιτόρ “έφυγε” από τον Βιειρίνια, απέφυγε τον Κοτάρσκι και ισοφάρισε. Στην τρίτη, έγινε το κατά λάθος πέναλτι από τον Κοτάρσκι και ο Αιτόρ “έγραψε” το 1-2.

Κρίμα για τον ΠΑΟΚ, που ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αγνώριστος στο δεύτερο. Προηγήθηκε με το υπέροχο γκολ του Ολιβέιρα ύστερα από την καταπληκτική πάσα του Αουγκούστο με “τακουνάκι”, έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με Ντάντας, Ολιβέιρα και Κούρτιτς και έδωσε στους οπαδούς του τη σιγουριά ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Δεν πήρε όμως κανέναν γιατί επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να σκοράρει δυο φορές στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί ο Αουγκούστο έχασε πάλι ένα “άχαστο” και γιατί μετά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία καλή ευκαιρία, επειδή τίποτε πλέον δεν λειτουργούσε σωστά και κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ψύχραιμα και λογικά.

Αν δεν υπήρχε, βέβαια, το VAR θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά σωστά ο διαιτητής ανακάλεσε το πέναλτι που είχε δώσει, διότι όντως δεν υπήρχε πέναλτι.

Με μια κουβέντα, ο ΠΑΟΚ μετρήθηκε χθες σε ένα ντέρμπι και βρέθηκε “ελαφρύς”. Δικαίωσε τον ρεαλισμό των πολλών που δεν περιμένουν φέτος δόξες και μεγαλεία και διέψευσε την αισιοδοξία των λίγων που πιστεύουν ότι το “χτίσιμο” νέας ομάδας μπορεί άμεσα να συνδυαστεί με κατάκτηση τίτλων ή τίτλου. Θα είναι πολύ μακρύς ο δρόμος…

Κατά τα άλλα, τα ΜΜΕ της Αθήνας θέλουν να μας πείσουν ότι όλοι… ανατρίχιασαν με τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ολοι συγκινήθηκαν. Ολοι καταχάρηκαν. Οι οπαδοί όλων των άλλων ομάδων… πανηγυρίζουν κι αυτοί για την “Αγιά Σοφιά”. Εντάξει, τα παραμύθια έχουν και όρια. Είναι σα να λέμε ότι το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όταν γίνει, θα το καταευχαριστηθούν και οι οπαδοί του Αρη. Η, όταν έγινε το νέο “Γ. Καραϊσκάκης” είχαν ρίγη συγκίνησης και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ναι, η ωριμότητα και η σοβαρή προσέγγιση του θέματος αυτό επιβάλλουν. Γιατί τα σύγχρονα γήπεδα θα αναβαθμίσουν γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά δεν είναι όλοι τόσο ώριμοι, ούτε έχουν τη διάθεση να σκεφτούν το συμφέρον του ποδοσφαίρου. Τους ενδιαφέρει αποκλειστικά η δική τους ομάδα. Θα ήταν ευτυχισμένοι αν διέθετε μια καινούργια γηπεδάρα κι ας πήγαινε να παίξει σε... κοτέτσια στους εκτός έδρας αγώνες της. Αυτή είναι η αλήθεια και θα αλλάξει μόνο όταν αλλάξει ένα από τα αρκετά αδύνατα σημεία της κουλτούρας του Ελληνα.

Ηδη, οι ανταγωνιστές της ΑΕΚ, κυρίως από... Ολυμπιακό μεριά, λένε και γράφουν ότι αυτό το γήπεδο αποτελεί δώρο της πολιτείας στον Μελισσανίδη και, μέσω του Μελισσανίδη, στην ΑΕΚ. Λες και το “Γ. Καραϊσκάκης” δεν ήταν δώρο.

Προσωπικά, καθόλου κακό δεν το βρίσκω και καθόλου δεν με ενοχλεί. Το ίδιο δώρο, όμως, δικαιούνται ΟΛΕΣ οι ομάδες. Μεγάλες και μικρές. Περιμένω λοιπόν και ΑΠΑΙΤΩ να δω πολύ σύντομα (με μεγάλη βοήθεια και όχι… πόλεμο από την πολιτεία) τα νέα γήπεδα του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Παναθηναϊκού και όποιας άλλης ομάδας έχει τα φόντα να “τρέξει” και να υποστηρίξει κι αυτή από τη δική της πλευρά ένα τέτοιο πρότζεκτ. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό πρέπει να απαιτούμε ΟΛΟΙ και όχι να παλεύουμε για να μην αποκτήσει γάιδαρο ο γείτονας, επειδή δεν έχουμε εμείς, ή επειδή θέλουμε μόνο εμείς να έχουμε...

ΥΓ.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.