Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που πάει να του στήσει ο Ολυμπιακός, αλλά να αποδείξει την υπεροχή του

Δημήτρης Κανελλάκης05 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ, μαζί με την ΑΕΚ, ενδεχομένως, είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα της Super League από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το Μουντιάλ του Κατάρ και ξεκίνησαν ξανά τα παιχνίδια. Η παραπάνω εκτίμηση δεν είναι προσωπική. Συμφωνεί, νομίζω, η πλειοψηφία όσων παρακολουθούν το πρωτάθλημα.

Πάρα πολλοί, επίσης, έχουν την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ νομιμοποιείται να θεωρεί ότι είναι ορθάνοιχτος μπροστά του ο δρόμος για να μπει ακόμη πιο αποφασιστικά στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως εύκολα μπορεί ο καθένας να καταλάβει, σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση θα παίξουν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Πρωτίστως με τους «ερυθρόλευκους», καθώς, εκτός των άλλων, προηγείται και χρονικά. Επειδή τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν πολλά, επειδή είναι οφθαλμοφανές ότι υπάρχει προσπάθεια από πλευράς Ολυμπιακού να αποπροσανατολίσει τον ΠΑΟΚ και να τον αναστατώσει με όλη αυτή την καλλιέργεια κλίματος που στρέφει το ενδιαφέρον στο ποιος είναι διαιτητής, γιατί επιλέχθηκε, αν είναι καλός ή κακός ο Μπένετ κι αν πρέπει να του επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ επιτηρητής ή όχι, είναι ξεκάθαρο πως ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα.

Αν η κουβέντα ήταν απολύτως ποδοσφαιρική σήμερα εν όψει του ντέρμπι, θα συμφωνούσαμε, πιστεύω, ότι ο ΠΑΟΚ είναι στα καλύτερά του κι ο Ολυμπιακός ένα... ερωτηματικό, μια ομάδα που δεν πατάει καλά και που την περιμένει μια πολύ δύσκολη βραδιά στην Τούμπα.

Οι «ερυθρόλευκοι» το ξέρουν αυτό το -θεωρητικό έστω- πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ. Και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να του το αφαιρέσουν. Πριν από το παιχνίδι... Με τρόπους που δεν είναι ποδοσφαιρικοί.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να πέσει στο... λάκκο που του σκάβουν. Το διακύβευμα αύριο δεν θα είναι μόνο αγωνιστικό. Θα αφορά και στη διαχείριση, στο πώς ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα αποφύγουν κακοτοπιές, πώς θα αφοσιωθούν μόνο στο αγωνιστικό μέρος, εκεί όπου, με βάση όσα μας δείχνουν τον τελευταίο καιρό, υπερέχουν του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.