Ο ΠΑΟΚ δεν πήγε από τα άκρα αλλά «έγραψε» ρεκόρ

Γιώργος Πετρίδης13 Ιανουαρίου 2022

Αν και χρειάστηκε τις καθυστερήσεις και το γκολ του Ζαμπά για να «τελειώσει» το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές ευκαιρίες για να το κάνει νωρίτερα όπως θα μπορούσε βέβαια και στις λιγοστές καλές στιγμές της ομάδας του Αγρινίου, να τιμωρηθεί. Τελείωσε ωστόσο τον αγώνα με αριθμό ρεκόρ για το φετινό Πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος μέτρησε 17 τελικές, τις περισσότερες των 16 αγώνων του αφού το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν οι 16 του εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο που δεν συνοδεύτηκε βέβαια από το επιθυμητό αποτέλεσμα (4-4).

Τέσσερις από αυτές τις τελικές έκανε ο Κάρολ Σφιντέρσκι παρότι δεν βρήκε δίχτυα. Ο Πολωνός τελείωσε τρεις φάσεις με κεφαλιά, σημειώνοντας ρεκόρ για τον φετινό ΠΑΟΚ. Πριν το χθεσινό ματς είχε δύο στο 4-1 επί του Απόλλωνα όσες και ο Γιάσμιν Κούρτιτς στην ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Κι όμως, παρότι έφτασε σε αυτό το ρεκόρ περιόδου με τις 17 τελικές, ο ΠΑΟΚ δεν «έχτισε» λιγότερο από κάθε άλλη φορά φέτος το παιχνίδι του από τα άκρα. Αυτό αποτυπώθηκε στα γεμίσματα αφού έκανε τα λιγότερα του στο φετινό Πρωτάθλημα, 12 έναντι των 15 που είχε στα Γιάννενα ενώ ισοφάρισε και τη χαμηλότερη επίδοση εύστοχων γεμισμάτων μένοντας στα τέσσερα όσα είχε στην πρεμιέρα με τον ΠΑΣ.

Ακόμη στο χθεσινό ματς της Τούμπας…

*Ο ΠΑΟΚ κράτησε μόλις για τέταρτη φορά στα 16 παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα, ανέπαφη την εστία του. Το είχε κάνει ακόμη με τον Αστέρα εκτός, την ΑΕΚ εντός και τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας.

*Η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε λιγότερα λάθη από κάθε άλλο, εντός έδρας παιχνίδι της στη φετινή Superleague μένοντας στα 42, δύο λιγότερα από το ματς με τον Βόλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.