Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι στην Μίντιλαντ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου18 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό φεγγάρι και όπως αποδείχθηκε στον πρώτο αγώνα με την Μίντιλαντ δεν έχει να φοβηθεί και να ζηλέψει τίποτα από την αντίπαλό του. Στο πρώτα λεπτά ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς στο 18' και στην επόμενη φάση, σε μία αδράνεια της άμυνας, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στην πρώτη τελική των Δανών. Αυτό δείχνει έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, αλλά συνολικά η παρουσία του δεν ήταν κατώτερη της Μίντιλαντ.

Στο δεύτερο παιχνίδι, με την ώθηση της Τούμπας και τις προσθήκες ποιοτικών παικτών, όπως ο Κούρτιτς, σαφώς, και μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στους «16», όμως, για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο να μην παρουσιαστεί αφελής και δεχθεί φθηνό ή φθηνά τέρματα. Οι Σκανδιναβοί έχουν κενά και ο Δικέφαλος, θεωρούμε, ότι θα τα καταφέρει να βρει, τουλάχιστον, ένα γκολ.

Αλλά το κρίσιμο είναι όλοι, μα όλοι, να κρατάνε τις θέσεις τους και να μην γίνουμε πάλι μάρτυρες φάσης όπως αυτής που σκόραρε η Μίντιλαντ, όπου ο Άντερσον κοντρόλαρε με την άνεσή του την μπάλα στην περιοχή του Πασχαλάκη, την κατέβασε και πλάσαρε με ψυχραιμία. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να δουν τον αγώνα της επόμενης Πέμπτης (24/2) σαν ένα μεγάλο κίνητρο.

Για πρώτη φορά Μάρτιο μήνα στην Ευρώπη μετά από 50 χρόνια

Γιατί αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να προχωρήσει, θα παίξει για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του μήνα Μάρτιο στη Ευρώπη. Δεν είναι μικρό πράγμα να το πετύχουν. Η πρώτη και μοναδική ήταν στις 13 Μαρτίου 1974 όταν αγωνίστηκε κόντρα στην Μίλαν. Από τότε, δηλαδή περίπου 50 χρόνια μετά, δεν ξαναείχε παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την Άνοιξη.

Θα έχουν, λοιπόν, την ευκαιρία να γράψουν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία της ομάδας και να μνημονεύονται για ακόμη έναν λόγο, όσοι τα προηγούμενα χρόνια κατέκτησαν και εγχώριους τίτλους με την ομάδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του βρίσκονται μπροστά σε μία σημαντική πρόκληση και είναι στα πόδια τους να μην την αφήσουν να πάει χαμένη.

Εκτός αυτού, θα δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να ζήσει μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές μετά από αρκετό καιρό, καθώς η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι ασπρόμαυροι είχαν δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση τροπαίων και οι διακρίσεις στις διοργανώσεις της UEFA, που πριν μερικά χρόνια ήταν συνηθισμένο φαινόμενο, τις τελευταίες σεζόν είχαν γίνει είδος προς εξαφάνιση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.