Ο ΠΑΟΚ «δάγκωσε» τον Παναθηναϊκό γιατί τον γέμισε ανασφάλεια

Κώστας Πετρωτός01 Απριλίου 2024

Ακρως συναρπαστικό ήταν το ματς χθες στην Λεωφόρο. Ενα από τα καλύτερα που έχουν παιχτεί στην ελληνική Σούπερ Λίγκα. Από την στιγμή που ο Τερίμ αποφάσισε να ρισκάρει κόντρα στην καλύτερη ελληνική ομάδα στο τρανζίσιον παιχνίδι, ήταν αναμενόμενο ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε πολλούς χώρους να «χτυπήσει» στην άμυνα του Πανθηναϊκού. Δεν ξέρω με ποια κριτήρια ανέλυσε το παιχνίδι ο προπονητής των «πρασίνων», αλλά θα πρέπει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ντραγκόφσκι για τις απίθανες αποκρούσεις που έκανε, γιατί αλλιώς η ομάδα του θα είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου γνώριζε πολύ καλά, αφού έχει ξαναπαίξει στην Λεωφόρο με τον ίδιο αντίπαλο, τι πρέπει να κάνει απέναντι στο «τριφύλλι» για να δημιουργήσει τις ευκαιρίες και τελικά να πετύχει τρία γκολ. Πήρε από τον καθένα αυτό που είχε να δώσει στην ομάδα. Από τον Σβαμπ το κάθετο παιχνίδι, από τον Μεϊτέ, τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο καλύπτει την μπάλα και προωθεί παιχνίδι, από τον Ράφα τις προωθήσεις του από αριστερή πλευρά, από τον Μουργκ την συνεχή κίνηση και την συνέπεια στον ρόλο του τρίτου μέσου/κρυφού φορ που του είχε ανατεθεί, από τον Τάισον το γρήγορο κουβάλημα μπάλας, από τον Ντεσπόντοφ την ποιοτική τελική ενέργεια (την εκτέλεση στο πρώτο γκολ, θα ζήλευαν και μεγάλη φορ) και από τον Μπράντον, την ταχυδύναμη και τον ενθουσιασμό που βγάζει στο παιχνίδι του. Δεν είναι τυχαίο που ο Ισπανός, όπως και σε ανάλογο παιχνίδι, στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας στο Καραϊσκάκη, έτσι και χθες ήταν ο MVP του ΠΑΟΚ. Δόθηκε στον ΠΑΟΚ η δυνατότητα να παίξει στους χώρους και αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ισπανού.

Φυσικά, είχε και πολύ καλή υποστήριξη στα μετόπισθεν. Ο Κουλιεράκης δεν έχασε ούτε μία μονομαχία και μαζί με τον Κοτάρσκι ήταν απροσπέλαστοι, έχοντας και άξιο συμπαραστάτη τον Κεντζιόρα και από την στιγμή που χτύπησε το κεφάλι του στην εναέρια μονομαχία με τον Σπόραρ και αντικαταστάθηκε, τον Νάσμπεργκ. Ο Κροάτης ήταν και πάλι ο γκολκίπερ με την ψυχρή σκέψη και την τρομερή συγκέντρωση και ο Χανιώτης στόπερ, εκείνος που έβγαινε πάντα πρώτος στην μπάλα με το καταπληκτικό σώμα, συνδυασμός δύναμης και πλαστικότητας, που διαθέτει.

Μόνο οι ακραίοι μπακ του ΠΑΟΚ, ο Ράφα και ο Ότο, βρέθηκαν κάποιες στιγμές εκτεθειμένοι ανασταλτικά (ειδικά ο Ισπανός που από την πλευρά του έβγαινε πολύ επικίνδυνα ο Μπερνάρ), αλλά γι’ αυτό παίζει ρόλο και τα στηρίγματα που δεν πήραν σε κάποιες φάσεις.

Ο Δικέφαλος πήρε πολλά πράγματα και από τις αλλαγές του και η αλήθεια είναι ότι μετά το τέλος του ματς, άνοιξε μία συζήτηση σύγκρισης του ρόστερ των δύο ομάδων, με την ζυγαριά να γέρνει υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ωριμάζει με ταχείς ρυθμούς η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ

Πέρα από το αγωνιστικό πλάνο που ταίριαξε απόλυτα με τα «θέλω» του ΠΑΟΚ και γι’ αυτό ο Τερίμ δέχθηκε μεγάλη κριτική εντός περιβάλλοντος των «πρασίνων», υπήρχε και το ψυχολογικό κομμάτι, εκεί που ο Δικέφαλος έδειξε πόσο έχει ωριμάσει ως σύνολο. Μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στο ματς από το πρώτο δευτερόλεπτο και φάνηκε στο γκολ του Ντεσπόντοφ, διαχειρίστηκε με υπομονή όλες τις δύσκολες στιγμές πίεσης που του έβαλε ο Παναθηναϊκός και κατάφερε να βρει και δεύτερο και τρίτο γκολ, με υποδειγματικές επιθέσεις. Ειδικά, με την φάση του 1-2, σε ένα σημείο που η κερκίδα κόχλαζε από πάθος, έκοψε τα… πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού, γιατί τους γέννησε ανασφάλεια και φυσικά την φόρα της κερκίδας. Μετά το 1-2, η Λεωφόρος δεν ήταν το ίδιο «καυτή», όπως είχε στην αρχή του παιχνιδιού, γιατί ο Δικέφαλος είχε φροντίσει να του στείλει το μήνυμα ότι ήταν έτοιμος να τον… δαγκώσει σαν κόμπρα ανά πάσα στιγμή.

Ο Σαμάτα είχε ανάγκη την φάση του πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ τα πήρε όλα από το χθεσινό ματς. Ακόμη και ένα θετικό σημάδι αφύπνισης του Σαμάτα. Ο Τανζανός, με ωραίες κινήσεις στο ματς, από την ώρα που μπήκε, άγγιξε το γκολ, που τελικά σημείωσε ο Σβαμπ και το αφιέρωσε σε εκείνον. Μακάρι για τον ΠΑΟΚ και τον Αλί, το χθεσινό ματς να είναι ένα εφαλτήριο για ένα πολύ θετικό restart το οποίο το έχει πολλή ανάγκη. Ας το ευχηθούμε.

Υ.Γ. Νωρίς να πούμε το οτιδήποτε για το πώς τελικά θα καταλήξει το φετινό, πιο ενδιαφέρον από ποτέ,  Πρωτάθλημα.  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.