Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον καλό Μπίσεσβαρ στην τελική ευθεία της σεζόν

Χρύσανθος Δοβλέτογλου09 Φεβρουαρίου 2020

Ο Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ είπε μία φράση που έχει πολύ μεγάλη αξία ενόψει της συνέχειας: «οι μέσοι είναι η καρδιά της ομάδας και πρέπει να είναι φρέσκοι». Οι παίκτες που αγωνίζονται στο κέντρο είναι δεδομένο ότι μπορούν είτε να «απογειώσουν», είτε να χαντακώσουν το παιχνίδι της οποιασδήποτε ομάδας.

Αυτό, φυσικά, ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Υπ' αυτή την έννοια είναι ερωτηματικό γιατί επιμένει στον Μπίσεσβαρ, ενώ ο Ολλανδός άσος αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Οπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι και ο «Μπίσε», βέβαια, δικαιούται ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος. Ο συγκεκριμένος παίκτης, όμως, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος και μπορεί να διευκολύνει την ομάδα αν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

Είναι κομβικός στον δρόμο προς την κατάκτηση του νταμπλ

Ο Μπίσεσβαρ την αξία του μας την έχει δείξει σε δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια, όπως κόντρα στον Αγιαξ στην αρχή της φετινής περιόδου. Παραλίγο να αποκλείσει... μόνος του την φημισμένη ολλανδική ομάδα, σε μία μέρα που ήταν πραγματικά «δαιμονισμένος». Το ερώτημα, που μπορεί να απαντήσει μόνο ο ίδιος και ο Φερέιρα, είναι γιατί δεν κρατάει σταθερά την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα.

Πλην του Μίσιτς, ο οποίος, όμως, αγωνίζεται πιο πίσω, ο άξονας του ΠΑΟΚ δεν έχει άλλον τόσο δημιουργικό παίκτη, που έχει την δυνατότητα να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα με μία ενέργεια ή μία κίνησή του. Προς το φινάλε της σεζόν -το πιο πιθανό- είναι να δούμε ματς στα οποία θα κυριαρχήσει η σκοπιμότητα για το αποτέλεσμα και λιγότερο θεαματικά παιχνίδια που θα ικανοποιούν το κοινό.

Υπ' αυτό το πρίσμα, ο Μπίσεσβαρ είναι κομβικός στον δρόμο προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ, απέναντι σε άμυνες που θα είναι σφιχτές και δεν θα βρίσκει ο ΠΑΟΚ πολλές ευκαιρίες για γκολ. Ο Ολλανδός είναι παίκτης που μπορεί στην καλή του μέρα να πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες της ομάδας και να της δώσει πολλές περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη, κάνοντας μία κίνηση που δεν την περιμένει ο αντίπαλος, τραβώντας πάνω του ποδοσφαιριστές για να ανοίξουν πιο εύκολα διάδρομοι, βγάζοντας μία ασίστ απ' αυτές που εξουδετερώνουν δύο και τρεις αντιπάλους μαζί και γιατί όχι σκοράροντας.

Το «κλειδί» το έχει ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του, οι οποίοι αν καταφέρουν να τον «αφυπνίσουν», κατά την γνώμη μας, θα έχουν κερδίσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.