Ο Παναγιώτης Γιουρούκαλης για το μητρώο, τα οικονομικά και την επιστροφή στη δράση

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2020

Στην Πέλλα τηλεόραση και στον Γιάννη Τακαβακόπουλο μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Γιουρούκαλης για πολλά θέματα που απασχολούν τις ομάδες της Ενωσης.  

Μεταξύ άλλων επισήμανε: «Εκδηλώσαμε την στήριξη μας ως δ.σ. στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο αυτή τη στιγμή με τον κορωνοιό είναι στην πρώτη γραμμή ενώ θέμα συζήτησης στο πρόσφατο δ.σ. που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης ήταν και το μητρώο.
 Εμείς προτρέπουμε τα σωματεία μας να ολοκληρώσουν την διαδικασία. Να σπεύσουν οι παράγοντες ώστε να είναι στη λίστα των σωματείων που θα χρηματοδοτηθούν. Είχε ανακοινώσει ο κ. Αυγενάκης ότι θα δοθεί το ποσό των 2500 ευρώ και για κάθε άθλημα επιπλέον χίλια ευρώ.

Ακόμη ο Παναγιώτης Γιουρούκαλης επισήμανε: Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Χρήστο Φράγγο ο οποίος θα κάνει σεμινάρια προς τις ομάδες οι οποίες βρίσκονται σε αδράνεια αυτό το διάστημα, προκειμένου τα τμήματα των υποδομών τους όταν επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση, να οργανωθούν αρτιότερα


▶ «Η Ενωση δεν είναι τράπεζα»

Οσον αφορά το οικονομικό κομμάτι ο Παναγιώτης Γιουρούκαλης τόνισε: «Η Ενωση έκανε ότι μπορούσε από την αρχή της περιόδου. Δεν είναι μηχανή που κόβει χρήματα, δεν είναι τράπεζα. Η Ενωση δεν έχει πόρους παρά μόνο από τα μέλη της, από την πενιχρή στήριξη της ΕΠΟ (10, 15 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο) και κάποια ποσοστά από αγώνες κυπέλλου που γίνονται τώρα χωρίς κόσμο, όπως και οι αγώνες των σωματείων μας γινόταν χωρίς θεατές και για αυτό και εμείς δεν βάλαμε στα σωματεία ποσοστά από εισιτήρια. Θέληση μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να βοηθήσουν όλοι και να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε και εν τέλει τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και όσους εμπλέκονται γύρω από αυτό».


▶ Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση

Για το πότε θα επανέλθουμε στην αγωνιστική δράση ο Παναγιώτης Γιουρούκαλης τόνισε: «Η επιστροφή σε πλήρη ή τμηματική δραστηριότητα έχει να κάνει και με το που βρίσκεται η κάθε περιοχή σε κρούσματα. Αν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη η περιοχή όπως η Θεσσαλονίκη φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε προ του νέου έτους. Σίγουρα πάμε για την περίοδο μετά τις γιορτές. Αυτό που με φοβίζει είναι, αν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις γιορτές, ότι θα το βρούμε μπροστά μας τον Ιανουάριο. Πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αν ξεκινήσουμε τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο και αναγκαστούμε τον Μάρτιο να σταματήσουμε δεν ξέρω τι αποτελέσματα μπορεί να προάγει μια χρονιά που έχει λίγες αγωνιστικές. Φρονώ ότι θα πρέπει να έχουμε παίξει τουλάχιστον 1,5 γύρο για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα».  

▶ Τα διαδικτυακά σεμινάρια  

Ο Παναγιώτης Γιουρούκαλης για το διαδικτυακό σεμινάριο το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΠΣΜ επισήμανε: «Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. Η Ενωση σε ότι έχει να κάνει με οτιδήποτε αναπτυξιακό-επιμορφωτικό δεν μπορεί να είναι αντίθετη. Αυτό το συνέδριο-σεμινάριο απευθύνεται όχι μόνο σε προπονητές αλλά και σε όποιον το επιθυμεί. Ο υπάρχων σύνδεσμος δεν έχει την αποκλειστικότητα να διεξάγει τα σεμινάρια. Ούτε η ΕΠΟ και η ΕΠΣΜ το έχουν αυτό. Έχουν υποχρέωση οι διοργανωτές να ενημερώνουν την Ενωση, αυτή να το εξετάζει και αν της ζητηθεί να δίνει την αιγίδα της. Απορρίψαμε την συνδιοργάνωση καθώς έχει αντίτιμο. Ο Στέφανος Κρεμέζης είναι άτομο με μεγάλη γκάμα γνώσεων. Εμείς ως ΕΠΣΜ δεν δείξαμε ποτέ ασέβεια ούτε στον σύνδεσμο προπονητών, ούτε στον σύνδεσμο διαιτητών. Στην εφαρμογή του τελευταίου κανονισμού προπονητών ήρθαμε και σε ρήξη με σωματεία μας. Περιμένω από την πανελλήνια ένωση προπονητών να δω ένα καλύτερο σεμινάριο από αυτό που θα γίνει με ξένους ομιλητές και στην αγγλική γλώσσα. Τα ΙΕΚ έχουν σχολές προπονητών. Και αυτές ακόμη οι σχολές δεν είναι αποκλειστικότητα αρμοδιότητα της ΕΠΟ».  

▶ Οι επεμβάσεις σε ποδοσφαιριστές  

Τις προηγούμενες μέρες υπεβλήθηκε σε επέμβαση ποδοσφαιριστής του Μαραθώνα Ηλίας Κυρίτσης και ο σύλλογος της Καλαμαριάς ευχαρίστησε την ΕΠΣΜ για το πρόγραμμα επεμβάσεων ποδοσφαιριστών. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εξάλλου με επιστολή του στην ΕΠΣΜ επισήμανε: «Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Διοίκηση την Ένωσης, αλλά και την αρμόδια υπάλληλο, για την άμεση και καθοριστική συμβολή στην αντιμετώπιση του τραυματισμού μου κατά την διάρκεια ποδο- σφαιρικού αγώνα. Η άμεση και γρήγορη διάγνωση από την γιατρό της ΕΠΣΜ, κ. Τσακίρη, η γρήγορη νοσηλεία μου και η επιτυχής χειρουργική επέμβαση από τον συνεργαζόμενο ορθοπεδικό χειρουργό ιατρό κ. Τοψή Δημήτριο, τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαιτέρως, μου δίνει κουράγιο για το στάδιο αποθεραπείας μου. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία ασφάλισης του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, μέσω της οποίας αποδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον σας στο πρόσωπό του». 

Για το θέμα των επεμβάσεων ποδοσφαιριστών ο Παναγιώτης Γιουρούκαλης τόνισε: «Το πρόγραμμα ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια. Ακόμη και αν δεν μπορούσαν κάποια σωματεία να συμμετάσχουν με δικά τους έξοδα θα μπορούσαν να απευθυνθούν στους ποδοσφαιριστές τους να δώσουν από έξι, επτά ευρώ καθώς αυτό έχει να κάνει με τη δική τους σωματική ασφάλεια».

H συνέντευξη έγινε πριν την αρχή των τηλεδιασκέψεων με τα σωματεία 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.