O Παν. Διακοφώτης για τα τοπικά Πρωταθλήματα

Metrosport Team01 Μαρτίου 2021

Στην ΕΡΤ Σερρών μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και για για την ανάδειξη πρωταθλητών των ΕΠΣ τόνισε: «Όταν έρθει η ώρα για ανάδειξη πρωταθλητή στις ΕΠΣ, λογικά θα υπάρξει μια εισήγηση από την ΕΠΟ, είτε με κλήρωση, είτε με κάποιο τρόπο να προκύψει πρωταθλήτρια ομάδα. Όλα δείχνουν ότι δεν θα δοθεί το «πράσινο» φως στα τοπικά πρωταθλήματα να συνεχιστούν. Οι Ενώσεις θα πρέπει να βρουν τον πρωταθλητή, που θα θέλει να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Κάποιες ομάδες έχουν επενδύσει για την άνοδο. Αν ενδιαφέρον υπάρχει από περισσότερες ομάδες, ίσως γίνει κάποιο μπαράζ ή κλήρωση».

Ακόμη ανέφερε: «Είναι απόφαση όλων για να υπάρχουν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στη Super League 2. Περιμένουμε τις εξελίξεις για τα έσοδα από το στοίχημα. Εκτιμάται πως θα είναι ένα μεγάλο ποσό, κοντά στα 60 εκατ. ευρώ που θα προκύψει. Περίπου το 60% θα δοθεί στο ποδόσφαιρο και το 40% στα άλλα σπορ που βρίσκονται στο κουπόνι.

Δική μου εκτίμηση είναι πως πρέπει να ενισχύουμε τον αδύναμο, όχι τον δυνατό. Υπάρχει πιθανότητα να πάνε χρήματα και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις ενώσεις, αφού υπάρχουν αγώνες Γ’ Εθνικής στο στοίχημα. Εάν μας φωνάξουν και μπούμε σε μια συζήτηση, θα ζητήσουμε ένα ποσό να δοθεί στις Ενώσεις, για να στηριχθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση της Πολιτείας με τις Ομοσπονδίες που αγώνες τους συμμετέχουν στο κουπόνι. Για τα πρώτα χρήματα, υπάρχει εκτίμηση ότι Σεπτέμβριο ή Οκτώβρη, θα γίνει η πρώτη εκκαθάριση και θα μοιραστούν κάποια χρήματα».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.