Ο Πάμπλο την πνοή, οι παίκτες την ψυχή!

Αρις Νικολάκης02 Νοεμβρίου 2020

Δεν υπάρχουν κουμπιά. Να πατήσετε ένα. Και να αλλάξετε ω του θαύματος μια ομάδα.

Πολύ δε, περισσότερο όταν τα κουμπιά του ΠΑΟΚ – επί παραδείγματι - έχουν χαλάσει προ καιρού! Δεν περιμέναμε λοιπόν, να δείτε την απόλυτη μεταμόρφωση του μετά την αλλαγή προπονητή.

Και φυσικά με το πρώτο δείγμα του ΠΑΟΚ α λα Πάμπλο Γκαρσία, όσο εύγεστο και να είναι – που είναι – δε χορταίνουν οι φίλοι του «δικέφαλου»! Στερήθηκαν τόσα πολλά, τόσο καιρό… Καλή μπάλα, δύναμη και πάθος, ενθουσιασμό, νίκες, γκολ… Έτσι ώστε μία νίκη (δια ανατροπής με πνοή "Τσε" και ψυχή παικτών) η οποία περιείχε κάποια από αυτά, κατά διαστήματα, δεν τούς φθάνει. Δεν τους χορταίνει, βρε αδελφέ!

Ήταν πάντως, ηλίου φαεινότερη η φρεσκάδα του «δικέφαλου» αν και την... ψάχναμε από το 46ο μέχρι το 75ο λεπτό. Κι επανήλθε δριμύτερη μετά. Σα να ξύπνησε από λήθαργο ήταν ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα. Το χρώμα της ανανεωμένης ψυχολογίας του τουλάχιστον, ήταν έντονο. Έργο Πάμπλο Γκαρσία. Χρατς, χρατς. Το ζητούμενο βέβαια, είναι εάν φθάνει η φρεσκάδα στον ΠΑΟΚ.

Δίχως τούτο να σημαίνει πως γύρισε ο ήλιος στην Τούμπα. Για να γυρίσει, θέλει δουλειά πολλή και καλή. Το είπε κι ο «Τσε». Η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία εγγυάται πως θα καταβληθεί προσπάθεια για πολλή και καλή δουλειά. Κι υπάρχει ακόμη πολλή, πάρα πολλή ανηφόρα σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Τι άλλαξε ο «Τσε»; Τι να προλάβαινε, να αλλάξει; Βάλε αλεύρι, λένε. Κάνε πίτα. Αυτό έκανε. Δίχως εξισώσεις αλλά με απλή αριθμητική – ένα κι ένα κάνουν δύο – εξισορρόπησε τις γραμμές του ΠΑΟΚ. Συμμόρφωσε το σχήμα του. Τον έσπρωξε μπροστά. Και βέβαια, έδωσε πνοή ο «Τσε» από την ψυχή του. Δεν έκανε δα και κάποιο θαύμα. Απλοποίησε το παιγνίδι του ΠΑΟΚ. Κι εμφάνισε μία ομάδα στο Αγρίνιο – τηρουμένων των αναλογιών - ήταν (κατά διαστήματα) με το μαχαίρι στα δόντια.

Δε μεταμόρφωσε δα τον ΠΑΟΚ η υπογραφή του Πάμπλο Γκαρσία. Δεν αποκατέστησε την ορθογραφία του. Αυτή βλέπετε, δεν αποκαθίσταται με το καλημέρα. Δεν διορθώνονται εύκολα οι ανορθογραφίες του Αμπέλ Φερέιρα. Το γκολ παρέμεινε πολυτέλεια με τόσες τελικές και μόλις δύο (το τρίτο με πέναλτι) γκολ αλλά… Είπαμε: Θέλει δουλειά πολλή, για να γυρίσει ο ήλιος.

Less is more. Το λιγότερο είναι περισσότερο…

Σήμερα ξημέρωσε μία άλλη ημέρα. Με άλλον αέρα πλέον, ο ΠΑΟΚ καλείται, να χαράξει νέα πορεία. Κι απλά χθες, βρήκε την αφετηρία με ανατροπή …γεννητικών αδένων πολλών κανταριών για τη νίκη βαθιά ανάσα. Με πνοή Πάμπλο Γκαρσία και ψυχή παικτών.

Με λίγα λόγια; Υπάρχει ελπίς!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.