Ο Πάμπλο στα χνάρια του Ραζβάν, ευθύς, δίκαιος αλλά και αληθινός

Δημήτρης Μπούζας03 Δεκεμβρίου 2020

Δεν πέρασε πολύς χρόνος από τη στιγμή που «απέδρασε» αφήνοντας πίσω του ερείπια, ο προκάτοχος του και ο «Ινδιάνος» κατάφερε να βάλει φρένο στον κατήφορο και τάξη στην αταξία που οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια σε επικίνδυνα αδιέξοδα. Άλλαξε πολλά και σημαντικά σε λίγο διάστημα. Κάτι που μπορεί κανείς να το θεωρήσει άξιο λόγου και αναφοράς, αποδίδοντας του συγχρόνως και τα εύσημα που δικαιούται.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ασφαλώς και είχε την ευκαιρία να μετρήσει, να ζυγίσει και να εκτιμήσει τον Πάμπλο στο μεγάλο διάστημα της «προϋπηρεσίας» του στην Τούμπα. Σε πρώτη φάση σαν ποδοσφαιρική προσωπικότητα που έδωσε άλλο χρώμα γιατί όχι και άλλη ψυχή, φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα και στην αντίστοιχη δεύτερη, μεταλαμπαδεύοντας τις αρετές και τα πιστεύω του στα αετόπουλα της Κ-19, που με την καθοδήγηση του έγραψαν την δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η διάρκεια της προϋπηρεσίας του λοιπόν έδωσε άνεση μεγάλη ώστε ο ΠΑΟΚτσής να τον ζήσει όσο χρειαζόταν και να καταλήξει στη διαπίστωση πως ο σκληρός και «ψυχρός» Ουρουγουανός, είχε την ίδια ψυχή με τη δική του. Την ίδια φλόγα και το ίδιο επαναστατικό DNA. Για αυτό ακριβώς και θα μείνει στην ιστορία το χαρακτηριστικό μότο του ΠΑΟΚτσή οπαδού, στην ερώτηση ποιος είναι ο Πάμπλο: «Είναι ένας από εμάς».

Αγάπησε τον ΠΑΟΚ και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο του. Σπάνιο φαινόμενο η διάρκεια της λατρείας προς το πρόσωπο του. Πολλοί λένε ότι αυτή η μαζική αναγνώριση και αποδοχή είναι δικαιολογημένη και θα παραμείνει ίδια όσα χρόνια και αν περάσουν. Αυτός ο ευθύς, ο δίκαιος, ο αληθινός και ο... άφοβος μαχητής που δεν κάνει με τίποτε πίσω και που δεν μασάει τα λόγια του, αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα για την ασπρόμαυρη οικογένεια. Παραξενεύονται κάποιοι και μερικοί και δυσαρεστούνται για δηλώσεις που ενοχλούν (όπως οι τελευταίες).

Όμως αυτός είναι ο Πάμπλο και αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Ότι πιστεύει δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να το δημοσιοποιεί και πάντοτε με τα λίγα ελληνικά του, ελπίζοντας ότι μιλώντας την ίδια γλώσσα με αυτούς που απευθύνεται, θα τον καταλάβουν καλύτερα. Στο διάστημα του κοουτσαρίσματος απέδειξε ότι ο χαρακτήρας του παρέμεινε αναλλοίωτος. Και επιπρόσθετα ότι βαδίζει στα χνάρια του Ραζβάν Λουτσέσκου. Είναι δίκαιος, απεχθάνεται το παρασκήνιο και την υποκρισία, δεν ξεχωρίζει κανέναν, έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα και θα πάρουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες. Τοποθετείται και εκφράζεται άφοβα χωρίς να νοιάζεται αν αυτό πειράζει κάποιους. Πορεύεται με καθαρό μυαλό, καθαρή σκέψη και καθαρή ψυχή.

Αυτός είναι ο Πάμπλο Γκαρσία που σήμερα η ομάδα του θα διεκδικήσει μια ευκαιρία για να πατήσει πιο γερά στα πόδια της, στην προσπάθεια της να ολοκληρώσει τον κύκλο της πρόκρισης στην επόμενη ευρωπαϊκή φάση. Θεωρείται βέβαιο ότι ο διορατικός Ουρουγουανός έχει προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο εάν τυχόν έχουν επηρεαστεί από τα όσα διακινήθηκαν και αφορούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι τους.

ΥΓ1: Οι Θαναηλάκηδες αυξάνονται και πληθύνονται (τόσο εντός όσο και εκτός της NOVA). Έχει πέσει πολύ δουλειά γιατί εκτός από τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουν στο μεγάλο αφεντικό, είναι υποχρεωμένοι να αβαντάρουν και τα παντός είδους υποκαταστήματα.

ΥΓ2: Ο σημερινός διαιτητής στην Κύπρο είναι ο αξέχαστος Κρεγκ Πόουσον που κατακρεούργησε τον ΠΑΟΚ στο αλήστου μνήμης παιχνίδι με τον Άγιαξ, με τα τρία ανύπαρκτα πέναλτι σε βάρος του δικέφαλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.