Ο Πάμπλο με το δεξί και ο ΠΑΟΚ ήρεμος βλέπει μόνο... μπροστά

Δημήτρης Μπούζας03 Νοεμβρίου 2020

Η πρώτη εμπειρία του συμπαθέστατου «ινδιάνου» στα...«βαθιά», υπήρξε εντονότατη, με ένα κοντράστ συναισθημάτων που του επιφύλλαξε το χθεσινό «περιέργο» 90λεπτο στο Αγρίνιο. Οι εναλλαγές από το πολύ καλό στο μέτριο και από το μέτριο στο ακόμη πιο κάτω κι εφιαλτικό ενός ποδαρικού με αρνητικό αποτέλεσμα, ήταν επόμενο να τον διεγείρουν ψυχολογικά και να τον συγκινήσουν. 

Στο φινάλε όμως όλα σαρώθηκαν και η δίκαιη – έστω και δύσκολη – νίκη τον ικανοποίησε σε απόλυτο βαθμό. Έτσι με απλά λόγια και με τα σπασμένα ελληνικά του στα λίγα που είπε μετά το επεισοδιακό – όχι βέβαια με την έννοια των συμπλοκών και των αντιπαραθέσεων – αγώνα, δήλωσε κατ΄ επανάληψη πως εκείνο το οποίο βλέπει μπροστά του είναι μόνο η δουλειά και η προσπάθεια για να βελτιωθούμε. Δεν είπε πολλά ο Πάμπλο όπως κάποιοι άλλοι συνήθιζαν επιστρατεύοντας τους όποιους λόγους ήθελαν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Έκλεισε τις δηλώσεις του αναφέροντας πως είναι ικανοποιημένος από τη νίκη, ξεκαθαρίζοντας πως στη σκέψη του αλλά και στων παικτών του είναι η βελτίωση. 

Ο Πάμπλο ξεκίνησε λοιπόν με το δεξί, έχοντας την ευχή του κόσμου που τον πιστεύει, σιγά – σιγά να βρει η ομάδα αλλά και ο ίδιος εκείνο το δρόμο που βγάζει σε «ξέφωτο». Μακριά από την θολούρα, τις εμμονές, τα παρασκήνια και τις ίντριγκες. Καθαρές σκέψεις, σταράτα λόγια. Ο χθεσινός αγώνας θα λέγαμε ότι του έδωσε και την ευκαιρία να δει τι έφταιξε και από το πρώτο εξαιρετικό 25λεπτο στη διάρκεια του οποίου θα έπρεπε και να έχει «τελειώσει» το παιχνίδι, ήρθε η κάθετη πτώση, η οποία όπως ήταν επόμενο δημιούργησε πίεση και άγχος (θα μου πείτε σύνηθες φαινόμενο μέχρι τώρα). Το νέο κόουτς του δίνεται η ευκαιρία να αξιολογήσει τι μπορούσε να γίνει ή τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ώστε να μην υπάρχει επανάληψη σε αντίστοιχες εικόνες και συμπεριφορές. 

Ο ίδιος ξεκίνησε με δύο εκπλήξεις στο βασικό σχήμα, με τον Ουαγκέ και χωρίς τον Αουγούστο. Προχώρησε σε αλλαγές που ο ίδιος έκρινε πως έπρεπε να γίνουν. Πήρε τα μηνύματα του και σίγουρα θα τα μελετήσει με την πρέπουσα σοβαρότητα. Από εκεί και πέρα όπως τόνισε και ο ίδιος στις λακωνικές δηλώσεις του, το σημαντικό είναι ότι μια νίκη σου δίνει ηρεμία την οποία χρειάζεσαι για να δουλέψεις σωστά. Νομίζουμε ότι αυτή η ηρεμία ήρθε χθες έστω και με κάποιο περιπετειώδη τρόπο και μάλιστα απέναντι σε μια πολύ αξιόμαχη και καλά διαβασμένη ομάδα. Το υπερπολύτιμο τρίβαθμο ήρθε τη στιγμή που έπρεπε για να απορροφήσει τις αναταράξεις που προκλήθηκαν από τα τελευταία γεγονότα. 

Η νίκη του δικέφαλου παρότι δύσκολη χαρακτηρίζεται και είναι απόλυτα δίκαιη. Και βάση ευκαιριών και βάση συνολικής εικόνας. Ας μην ξεχνάμε ότι το άγχος και η πίεση ξεκίνησαν και πάλι από ένα γκολ δώρο, με την ανόητη γκάφα του Ίνγκασον. Τέλος καλό όμως, όλα καλά. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε για να ξεθολώσουμε λίγο την εικόνα της «πτώσης» ότι αυτή κατά το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στην πολύ κακή απόδοση των δύο παικτών του κέντρου, Ελ Καντουρί και Σβαμπ. Οι νικητές έπαιζαν σχεδόν στα 2/3 του αγώνα δίχως μεσαία γραμμή. 

Σε επίπεδο ατομικής απόδοσης, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν είχε πολύ δουλειά. Λάθη αρκετά έγιναν από τον Ουαγκέ. Ο Ίνγκασον χρεώνεται με το σοβαρότατο λάθος της παραχώρησης ενός ανεκδιήγητου πέναλτι. Σταθερός ο Βαρέλα, ενώ ο Γιαννούλης φαίνεται να έχει βαρύ φορτίο κόπωσης. Ο νεαρός Τζόλης προσπάθησε. Ο Σφιντέρσκι ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις που μύριζαν γκολ. Πιστώνεται βασικά με ένα εκπλητικό τέρμα που πέτυχε, το οποίο ντουμπλαρίστηκε επάξια από την γκολάρα του Νινούα. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν είχε μεγάλη συμμετοχή, ενώ δέχθηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Μοιραία άστοχος, αλλά αγωνιστικός ο Μουργκ. Καλή η διαιτησία του Τζήλου.

ΥΓ1: Είδατε ασφαλώς τι έγινε στο Φάληρο. Τώρα τι έχουν να μας πουν τα λαμόγια της ΚΕΔ και ο κ. Τριτσώνης τη στιγμή που ορίζουν διαιτητή σε παιχνίδι του Ολυμπιακού τον Πειραιώτη Παπαπέτρου, γιο του μεγαλύτερου εκδωροσφαγέα του θρύλου; Ήταν ο ίδιος που πάλι ορίστηκε (ως τέταρτος) σε αγώνα της ομάδας της καρδιάς του κι έστησε στον τοιχο τον ΠΑΟΚ. Ήταν στον αγώνα κυπέλλου που συνεργάστηκε με τον Ολλανδό Κάιπερς, στερώντας από το δικέφαλο την πρόκριση. Κάκιστη διαιτησία είχαμε και στο παιχνίδι Άρη – Αστέρα. Ο Φωτιάς έχασε σημαντικές φάσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.