Ο Πάμπλο Γκαρσία μεγαλώνει... άνδρες στον ΠΑΟΚ

Χάρης Δημαράς07 Σεπτεμβρίου 2020

Δανείζομαι μια φράση από φίλο, βετεράνο αθλητή που ασχολείται με το ποδοσφαιρικό μάνατζμεντ και παρακολουθεί στενά τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του, διότι σε ό,τι έχει πει πέφτει μέσα. «Να ξέρεις, ο Πάμπλο μεγαλώνει άνδρες στον ΠΑΟΚ». Η φράση αυτή αποτυπώνει την εικόνα που έχουμε για τους νεαρούς παίκτες που αναδεικνύονται ήδη με τα ασπρόμαυρα και που είχαν ως έναν από τους μέντορές τους τον Πάμπλο Γκαρσία.

Η συζήτησή μας είχε να κάνει με τους Τζόλη, Μιχαηλίδη, Κούτσια και φυσικά και με τα άλλα παιδιά που βγήκαν όπως οι Λύρατζης, Μπαλογιάννης, Τσαούσης κλπ. και παλαιότερα κι άλλοι. Φυσικά με την συγκεκριμένη φράση περί Πάμπλο δεν ήθελε να μειώσει σε τίποτα την συνεισφορά των υπολοίπων προπονητών και μελών του τεχνικού τιμ του Δικεφάλου. Ίσα – ίσα που όλοι όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις έχουν να λένε πως οι προπονητές από τα χαμηλά ακόμη τμήματα γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο, εξ ου και οι επιτυχίες και τα πρωταθλήματα που έχουν από την Κ-19 αλλά και στις χαμηλότερες ηλικιακά ομάδες.

Ηθελε όμως να εξάρει την παρουσία του Ουρουγουανού, όχι τόσο στο τεχνικό κομμάτι της προπόνησης, όσο στην ψυχολογική προετοιμασία των αυριανών παικτών. Στη νοοτροπία και στο χτίσιμο της προσωπικότητας, στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε να πρωταγωνιστήσουν και να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες τους εμφανιστούν. Ταλέντα άλλωστε υπάρχουν πολλά. Αυτά που θα ξεχωρίσουν είναι εκείνα που δε θα... πέσουν, αλλά θα ξανασηκωθούν, σύμφωνα με το περιβόητο πλέον «τσιτάτο». Που θα συνεχίσουν με σεμνότητα τη δουλειά εκτός αγωνιστικού χώρου, που θα παίξουν σκληρά, που δε θα «κλέψουν» πέναλτι, που θα αποδεχθούν τα λάθη τους και που θα παραδεχθούν την ανωτερότητα του αντιπάλου.

Το επιβεβαίωσε πρόσφατα και ένα ακόμη «μειράκιο» του ΠΑΟΚ, ο Τάσος Μελετίδης, μιλώντας ατο Metropolis. «Μας έβλεπε σας επαγγελματίες. Είναι κίνητρο. Δεν γίνεται να μην δίνεις το 100% όταν έχεις μια τέτοια φυσιογνωμία στον πάγκο», είπε για τον Ουρουγουανό. Η πηγή έμπνευσης γι' αυτά τα παιδιά ήταν σε μεγάλο βαθμό ο Πάμπλο και η φουρνιά αυτή είναι ικανή να δώσει πολλά τα επόμενα χρόνια στον Δικέφαλο. Όλοι δε γίνεται να παίξουν, προφανώς, στον ΠΑΟΚ. Όμως θα αποτελέσουν σημαντική παρακαταθήκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.