Ο Πάμπλο Γκαρσία «έφυγε» χωρίς να επαληθευτεί η πρόβλεψή του για την μοίρα των διωκτών του

Δημήτρης Μπούζας03 Ιουνίου 2021

INFO: Τους έδειξε με το δάχτυλο του χωρίς να τους κατονομάσει δημόσια, χαρακτηρίζοντας τους συνομώτες. Όμως αυτός «πλήρωσε το μάρμαρο» και εκείνοι παραμένουν ακλώνητοι και ανέγγιχτοι.

- Η άφιξη του Λουτσέσκου κλείνει τον κύκλο των οπαδικών αντιπαραθέσεων και η κανονικότητα μαζί με την ηρεμία επιστρέφουν στην Τούμπα.


Σαφέστατα αυτήν την στιγμή μπορεί να υποστηρίξει κανείς πως η αναταραχή που προκλήθηκε με τις απρόβλεπτες και ως ένα σημείο μη αναμενόμενες εξελίξεις (αποχώρηση Γκαρσία – άφιξη Λουτσέσκου) ήταν εντονότατη, αλλά μικρής διάρκειας. Ο διαφαινόμενος διχασμός απομακρύνθηκε έγκαιρα και οι υποστηρικτές των αντίθετων απόψεων περιορίστηκαν και εξισορροπήθηκαν μπροστά σε μια κόκκινη γραμμή που προειδοποιούσε ότι η παραβίαση της, εγκυμονούσε σοβαρότατους κινδύνους σε αυτό το κομβικό χρονικό σημείο. 

Στη συγκεκριμένη ευεργετική εκτόνωση και αποσυμπίεση, ασφαλώς βοήθησαν οι «εξηγήσεις» στις οποίες προχώρησε ο μεγαλομέτοχος, όπως και οι υποσχέσεις του για τη στήριξη ενός φιλόδοξου ανασχεδιασμού και μιας άμεσης ανασυγκρότησης που θα αποτελούσαν τον βατήρα ενός άλματος και μιας ποιοτικής εκτόξευσης ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο Ιβάν παρουσίασε με θέρμη αυτό το όραμα και θέλουμε να πιστεύουμε πως έπεισε τους ανήσυχους και δικαιολογημένα επιφυλακτικούς ΠΑΟΚτσήδες όχι απέναντι στον ίδιο το μεγαλομέτοχο και σε όσα εξαγγέλει, αλλά σε κάποιους από τους συνεργάτες του που βαρύνονται με τραγικά λάθη. 

Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε γρήγορα σε ένα κλίμα που απαιτεί ήρεμη και ψύχραιμη διαχείριση καταστάσεων μεγάλης σημασίας και εξαιρετικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η μεταγραφική ενίσχυση του αποδυναμωμένου ρόστερ, που θα δώσει την ευκαιρία στο Ρουμάνο τεχνικό να ξεκινήσει με το δεξί την προετοιμασία. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είναι πολύ κοντά, ακόμη και μετά την ευχάριστη απομάκρυνση ενός γύρου. Ο ανταγωνιστής δεν έχει μπροστά του τα κενά των κυπελλούχων και τις πληγές που άφησε το αχτύπητο δίδυμο και κατά συρροή εκδιωχθέντων ως αποτυχημένων τεχνικών διευθυντών (Μπράνκο και Ρέμπε) και όχι μόνον αυτό. Εκτιμώντας επιπρόσθετα ότι υπάρχει περίπτωση να ξαναβρούν μπροστά τους έναν ΠΑΟΚ όχι τόσο γυμνό προχωρούν σε κινήσεις εντυπωσιακές όπως η μεταγραφή του Τικίνιο και η προαναγγελθείσα προσέγγιση του Ενκουντού. 

Επιβάλλεται ως εκ τούτου η επιστροφή του αισιόδοξου και καλού κλίματος στην Τούμπα. Μένοντας ωστόσο και για λίγο στο θέμα που προκάλεσε την αναταραχή, χωρίς την παραμικρή πρόθεση να ξύσουμε πληγές, νομίζουμε ότι επιβάλλεται να σταθούμε σε ένα σημείο που αφορά τον «χρησμό» και τον προφητικό λόγο του συμπαθέστατου Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος πριν από τον τελικό και την κατάκτηση του πιο μάγκικου τίτλου, που αποτελεί δικαιωματικά το κορυφαίο εύσημο του και την μεγαλύτερη προσφορά του στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, είχε βγει δημόσια και είχε καταγγείλει (δείχνοντας τους με το δάχτυλο χωρίς να τους κατονομάσει) κάποιους, που την ώρα κατά την οποία αυτός έβαζε την ψυχή του στη σέντρα αυτοί «συνωμοτούσαν» σε βάρος του. Λέγοντας το ιστορικό: «Εγώ θα φύγω αλλά μαζί μου θα φύγουν και άλλοι», πιστεύοντας πως θα πληρώσουν και κάποιοι για όσα έστηναν πίσω από την πλάτη του. 

Κάτι τέτοιο όμως από ότι φαίνεται δεν έγινε και ίσως και να μην γίνει. Ο «Κανάριο» δεν επαληθεύτηκε. Ίσως τα γεγονότα και η ταχύτητα των εξελίξεων δεν άφησαν περιθώρια για την «δικαίωση του». Άλλωστε την γενική εκκαθάριση και εξυγίανση στον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» εδώ και αρκετό καιρό την περιμένει και πολλές φορές και την απαιτεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Αντί για αυτήν όμως, διαπιστώνει ότι κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Στην αρχή υπάρχει μια οργισμένη αντίδραση, ύστερα από λίγο ξεχνούν, συγχωρούν και συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή ο Ιβάν θα αποφασίσει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.