Ο Πάμπλο Γκαρσία δίνει αξία στο βάθος που έχει το ρόστερ του ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου29 Νοεμβρίου 2020

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Πάμπλο Γκαρσία γνωρίζει ότι το έργο του δεν είναι μόνο να προπονήσει και να κοουτσάρει την ομάδα, αλλά και να αξιοποιήσει όλους τους παίκτες του πλούσιου ρόστερ που διαθέτει ο ΠΑΟΚ. Κάτι που είναι μονόδρομος για να πετύχει ο Δικέφαλος τους στόχους του και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει και, μάλιστα, σε μία σεζόν με ελλιπή προετοιμασία και που ξεκίνησε με αγώνες από πολύ νωρίς. Δεν είναι εύκολο εν μέσω κρίσιμων και απαιτητικών αγώνων, όπως κόντρα στην Αϊντχόβεν ή παιχνιδιών που κρύβουν κινδύνους, όπως αυτό απέναντι στην Λαμία.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι, όμως, αποφασισμένος, να ενεργοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στα χέρια του. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του με το φινάλε του ματς στο ΔΑΚ Λαμίας. «'Εχουμε 25-26 παίκτες, μπορούν να αγωνιστούν όλοι στην ομάδα και τους το έχω πει, είμαι ευχαριστημένος. Εχουμε το ματς την Πέμπτη και το ταξίδι και είμαι πολύ ευχαριστημένος να έχω 25-26 παίκτες έτοιμους να παίξουν» τόνισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ξεκάθαρα τη διάθεσή του να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους. 

Με αυτό τον τρόπο, ο Γκαρσία θα δώσει αξία στο βάθος που έχει το ρόστερ του ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η αγωνιστική περίοδος. Οι ασπρόμαυροι απαριθμούν 30 ποδοσφαιριστές στο δυναμικό τους, εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αγωνιστεί επί ημερών του Ουρουγουανού μόνο οι έξι, οι δύο τερματοφύλακες, Ρέι και Ταλιχμανίδης, ο Βρακάς, ο Κούτσιας ο Μιχάι και ο Ζαμπά. Οι τρεις από τους πέντε είναι νεαροί και, λογικά, με την φιλοσοφία που διέπει τον Γκαρσία, να χρησιμοποιεί μικρούς σε ηλικία, στην εξέλιξη της σεζόν θα παίρνουν σταδιακά ευκαιρίες. 

Ο Ρέι θεωρείται τρίτος τερματοφύλακας, ο Μιχάι είναι τραυματίας, άρα, το μοναδικό «στοίχημα» που έμεινε για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ είναι να μπολιάσει ξανά στο σύνολο τον Ζαμπά, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις στα εξτρέμ, αν και ο ίδιος αποδείξει ότι έχει την όρεξη να προσφέρει για να βάλει ξανά την καριέρα του σε ανοδική πορεία. Γιατί το ταλέντο δεν του λείπει. 

Στο παιχνίδι της Λαμίας ο προπονητής του Δικεφάλου προχώρησε σε... πράξεις και είδαμε τον Πασχαλάκη, τον τερματοφύλακα που ήταν βασικός την χρονιά του νταμπλ, να επανέρχεται, τον Περέιρα να έχει ρυθμό και ισορροπία στα αμυντικά και τα επιθετικά καθήκοντά του, με το δεύτερο σερί αγώνα του ως βασικός, και να δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να καλύψει, όποτε χρειαστεί, το κενό του Γιαννούλη και τον Ουαγκέ να αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του ο προπονητής του, κυρίως, με την πάσα ακριβείας του στον Τζόλη στο πρώτο τέρμα. Φυσικά και χρειάζεται και άλλο χρόνο για να φτάσει στο 100%.

Από εκεί και πέρα, ο Νινούα έδωσε ανάσες στον Σβαμπ και είχε και καλές και κακές στιγμές, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον Ελ Καντουρί στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ ο Μουργκ, που αντικατέστησε τον Α. Ζίβκοβιτς, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ωστόσο, έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στις ασίστ. Αφήσαμε για το τέλος τον ποδοσφαιριστή που αποτελεί την ψυχή των αποδυτηρίων, τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος επέστρεψε για τα... καλά με το γκολ που πέτυχε, φωνάζοντας δυνατά παρών. Ο Γκαρσία, πλέον, έχει αποκτήσει μία πολύ αξιόπιστη λύση είτε για τις θέσεις των μπακ, είτε για τις θέσεις των εξτρέμ.

Φυσικά, απομένει το ερωτηματικό με τον Τσόλακ. Ο Κροάτης παίρνει ευκαιρίες από τον Ουρουγουανό κόουτς, του δείχνει συνεχώς ότι τον υπολογίζει, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να γίνει ουσιαστικός και να ενισχύσει την γραμμή κρούσης. Είναι στο χέρι του, από εδώ και πέρα, να καταφέρει να καθιερωθεί, έχοντας να κάνει με έναν προπονητή που είναι δίκαιος και επιμένει σε ποδοσφαιριστές, παρότι κάποιες φορές η απόδοσή τους δεν τον βγάζει ασπροπρόσωπο. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.