Ο Πάμπλο αποφασισμένος να προστατεύσει τον τελικό

Δημήτρης Μπούζας12 Μαΐου 2021

Δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός που σεργιανίζει άνετος και αλαζόνας στα πλέι οφ, προβάλλοντας τις ακαδημίες και τα τσικό του – κατά περίσταση – ότι θα τολμήσει να διατηρήσει την ίδια τακτική απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι επιτελείς της ομάδας του δημοσίου δεν είναι τόσο αφελείς παρά την έπαρση που διαθέτουν, παράλληλα με το σανό που μοιράζουν (εικονικά εισιτήρια), ώστε η φιέστα που ετοιμάζουν να συνοδευτεί και να αμαυρωθεί με μια ήττα από τον ισόβια μισητό τους αντίπαλο. Η τοποθέτηση και Έλληνα διαιτητή εκλαμβάνεται ακόμη και από τους πλέον ανυποψίαστους ως επιβεβαίωση των προθέσεων μιας εξασφάλισης που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας πιθανής ψυχρολουσίας. 

Ο Μαρτίνς λέγεται (και θεωρείται) από πολλούς ότι είναι ένας σοβαρός προπονητής. Σήμερα το βράδυ θα δούμε αν ισχύει αυτό και αν θα κρατήσει την ίδια τακτική στις επιλογές του. Η απόφαση του όποια κι αν είναι ασφαλώς δεν πρόκειται να επηρεάσει κατά την δική μας άποψη τον Πάμπλο Γκαρσία από τη στιγμή που ο τελευταίος θεωρείται λογικό να έχει βάλει στο μικροσκόπιο του όλες τις πιθανές κινήσεις του Πορτογάλου, έχοντας καταλήξει στις δικές του απόψεις και αποφάσεις. Τόσο για τον σημερινό παιχνίδι, όσο και για τον τελικό. 

Αυτό το τελευταίο είναι ασφαλώς εκείνο που εξιτάρει αλλά και ενδιαφέρει άμεσα τον «Ινδιάνο», ο οποίος δεν σταμάτησε το τελευταίο διάστημα να το «λέει» και να το «δείχνει» έντονα, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες της ομάδας του. Το πώς σκέπτεται ο Ουρουγουανός κόουτς να αντιμετωπίσει μια πιθανή (σίγουρη κατά την άποψη μας) αλλαγή... τακτικής του Μαρτίνς, λόγω άνωθεν εντολής με επιστράτευση σχήματος βασικών και ολιγόλεπτη συμμετοχή των μικρών και των εφεδρειών του, είναι κάτι που θα το δούμε το βράδυ. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια δεν ισχύει το... «βλέποντας και κάνοντας» αλλά το έχοντας έτοιμη μια «απάντηση» προγραμματισμένη και άμεση. 

Επιστρέφοντας και προσεγγίζοντας μία συνολική εκτίμηση διαχείρισης από πλευράς Πάμπλο της σημερινής αναμέτρησης, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του να διαφυλαχθούν οι όποιες θετικές προοπτικές αφορούν τον μεγάλο στόχο του τελικού. Προοπτικές που έχουν σχέση με την διευθέτηση των όποιων προβλημάτων (τραυματισμών, απουσιών και τιμωριών). 

Στα τελευταία παιχνίδια ευκρινέστατα διαπιστώνονται κινήσεις που στοχεύουν αποκλειστικά στην προσπάθεια ο ΠΑΟΚ να είναι πανέτοιμος στον μεγάλο αγώνα της 22ας Μαΐου. Να μην έχει ανησυχίες και πιέσεις. Και αν υπάρχουν μερικές να είναι πολύ λίγες και αδύναμες να προκαλέσουν σοβαρές διαταραχές. Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε στους τελευταίους αγώνες ο ΠΑΟΚ. Στο ίδιο προφανώς θα κινηθεί και σήμερα το βράδυ ο Πάμπλο Γκαρσία. Έξυπνη διαχείριση του σημερινού παιχνιδιού, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των πλέον ιδανικών συνθηκών για τον τελικό.

ΥΓ: Ο αναγνώστης μας φίλος της στήλης Θοδωρής Πετρίδης με μήνυμα του συνυπογράφει ... και επαυξάνει τους σχολιασμούς μας για τους αυτογελοιοποιούμενους αβανταδόρους της πλάκας, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Κάνετε μεγάλο λάθος να θεωρείτε ότι δεν γνωρίζουμε τους αντιΠΑΟΚτσήδες της ενημέρωσης. Ολοι έχουν δείξει την ταυτότητα τους με την διαγωγή τους. Συμπληρώστε λοιπόν δίπλα στο αυτογελοιοποιούμενοι και το αυτοαποκαλυπτόμενοι».

INFO: Ο κόουτς του δικέφαλου καλείται σήμερα το βράδυ να διαχειριστεί επιδέξια ένα παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλος του - λόγω φιέστας - θα παρατάξει βασικό σχήμα, με οτι σημαίνει αυτό. Παράλληλα όμως και να προστατεύσει όλες τις θετικές προοπτικές (πληρότητα, ετοιμότητα) της δικής του ομάδας ενόψει του τελικού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.