Ο Ρόμπερτ Παλικούτσα νέος τεχνικός διευθυντής του Άρη

Γιώργος Στράντζαλης11 Φεβρουαρίου 2023

Σε συμφωνία με τον 44χρονο Ρόμπερτ Παλικούτσα, για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ήρθε ΠΑΕ Άρης καλύπτοντας μια σημαντική θέση που τα τελευταία χρόνια είχε μείνει "ορφανή" με απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη. 

Το μοντέλο ωστόσο φαίνεται ότι αλλάζει κι έχοντας ως βασικό στόχο να ξεκινήσει από τώρα την προεργασία για την επόμενη σεζόν, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ συμφώνησε με τον Κροάτη ο οποίος θεωρείται πολύ έμπειρος, με φιλοδοξίες και γνώστης της ευρωπαϊκής αγοράς καθώς και με διακρίσεις στη μέχρι τώρα καριέρα του. 

Μάλιστα, ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ είναι ήδη Θεσσαλονίκη και αύριο θα βρίσκεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παρακολουθήσει τον αγώνα των Κιτρινόμαυρων με τον Παναθηναϊκό και άμεσα θα αρχίσει την αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ με φόντο την επόμενη σεζόν όπου θα βάλει τη σφραγίδα του στο χτίσιμο της ομάδας. 

Ο Παλικούτσα μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν τεχνικός διευθυντής της Ριέκα, ενώ πιο πριν είχε εργαστεί στη Γερμανία, όπου και έχει γεννηθεί. Από το 2000 ως το 2014 ήταν ποδοσφαιριστής σε γερμανικές ομάδες, όπως η Σανκτ Πάουλι και η Φορτούνα Ντίσελντροφ. 

Στην τελευταία άρχισε και την παραγοντική καριέρα του, όπου για αρκετά χρόνια ήταν σε διάφορα διοικητικά πόστα. Το 2016 ανέλαβε διευθυντής ποδοσφαίρου στη Φορτούνα, ενώ το 2019 μετακόμισε στην Νυρεμβέργη αναλαμβάνοντας το πόστο του γενικού διευθυντή και του αθλητικού διευθυντή. Το καλοκαίρι του 2021 πήγε στην Ριέκα.

Μερικά από τα επιτεύγματά του

* Δυο φορές ανέβηκε με την Φορτούνα Ντίσελντορφ από την δεύτερη κατηγορία, στην Μπουντεσλίγκα.

* Βγήκε στην Ευρώπη με την Ριέκα, διαθέτοντας την πιο νεανική ομάδα της διοργάνωσης.

* Φιναλίστ Κυπέλλου Κροατίας το 2022.

*Δημιούργησε και καθιέρωσε πρόγραμμα ακαδημιών στην Φορτούνα.

* Έκανε κάτι αντίστοιχο και στη Ριέκα.

* Δημιούργησε ένα πρόγραμμα μεταφοράς… ταλέντων από τις ΗΠΑ στη Γερμανία.

* Δημιούργησε και ανέπτυξε τμήματα σκάουτινγκ σε Φορτούνα, Νυρεμβέργη και Ριέκα

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.