Ο Όσκαρ Γκαρθία... έκοψε βαθμούς από την Μπαρτσελόνα!

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Ιουνίου 2020

Τι κι αν βρέθηκε να προηγείται δυο φορές στο Μπαλαΐδος, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Θέλτα, μένοντας στο 2-2. Έτσι, δίνει την ευκαιρία στη Ρεάλ με νίκη επί της Εσπανιόλ να ξεφύγει δυο βαθμούς στην κούρσα για τον τίτλο.

O πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δεν τα πάει και άσχημα στην Ισπανία, καταφέρνοντας να οδηγήσει την ομάδα του σε θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Στο 6ο λεπτό η κεφαλιά του Πικέ τράνταξε το δοκάρι του Μπλάνκο, ενώ στο 11’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Θέλτα, Μέσι, Σουάρες και Βιδάλ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η πίεση της Μπαρτσελόνα απέδωσε καρπούς στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέσι, ο Σουάρες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Θέλτα μπήκε φουριόζα στην επανάληψη και στο 50΄ ο Άσπας γύρισε για τον Σμολόβ, που σε κενό τέρμα έφερε το ματς στα ίσα. Όμως, η χαρά της κράτησε για 17 λεπτά, αφού η Μπάρτσα πήρε εκ νέου προβάδισμα, με σκόρερ και πάλι τον Σουάρες.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 80΄ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Νολίτο. Ωστόσο, ο Γερμανός πορτιέρε δεν είχε την ίδια αντίδραση στο 88΄, αφού ο Άσπας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-2. Και λίγο έλειψε η ομάδα του Βίγκο να φέρει τούμπα το ματς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Νολίτο δεν κατάφερε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν.

Θέλτα (Όσκαρ Γκαρθία): Ρουμπέν Μπλάνκο – Αϊντόο, Σάενθ, Αραούχο (73' Μουρίγιο) - Βάθκεθ, Μέντεθ (60' Μπράνταριτς), Γιοκουσλού (60' Ραφίνια), Ντένις Σουάρεθ, Χακόβο (81' Σάντι Μίνα) - Ιάγο Άσπας, Σμολόβ (60' Νολίτο).

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα (81' Ζούνιορ) – Βιδάλ, Ράκιτιτς, Πουτς (86' Αρτούρ) - Μέσι, Σουάρες (81' Γκριεζμάν), Φατί (69' Μπρέιθγουεϊτ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.