Ο ορισμός της «πελάτισσας»

Θανάσης Κυλώνης13 Μαρτίου 2021

Αφήνουμε πίσω μας τα ευρωπαϊκά ματς που θα μας απασχολήσουν και πάλι από βδομάδα με τις ρεβάνς σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, και πάμε να δούμε τι έβγαλε η μελέτη μας από το πλούσιο πρόγραμμα του Σ/Κ...

Σήμερα θα ξεκινήσω από Ισπανία, καθώς εκεί βρίσκεται ένα από τα πιο κομβικά και δίκαια βάσει απόδοσης σημεία όλου του Σ/Κ κατ’ εμέ. Μιλάω για το διπλό της Ατλέτικο στο 1.95, στο μαδριλένικο ντερμπάκι με την «πελάτισσά» της Χετάφε, η οποία είναι ντεφορμέ, δεν θα έχει τον σκόρερ της Χάιμε Μάτα και τελευταία φορά σκόραρε απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» το 2011 (0-3-16 το ρεκόρ της με την Ατλέτικο έκτοτε!). Η ομάδα του Σιμεόνε έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει πρωτάθλημα φέτος και το εκτός έδρας ρεκόρ της (9-2-1) δείχνει ότι δύσκολα θ’ αφήσει βαθμούς. Ευκαιρία για διπλό που θα την βάλει ακόμα πιο δυνατά στη διεκδίκηση της 4άδας έχει και η Σοσιεδάδ, καθώς η Γρανάδα δεν κυνηγά τίποτα στο πρωτάθλημα, έχει ένα κάρο απουσίες, κούραση από το ματς της Πέμπτης με τη Μόλντε (2-0) και σίγουρα αυτό που την καίει πολύ περισσότερο είναι η ρεβάνς με τους Νορβηγούς, όπου καλείται να σφραγίσει μια ιστορική πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ στην παρθενική της ευρωπαϊκή παρουσία. Το διπλό των Βάσκων πληρώνει μόλις 1.60, αλλά μαζί με over 1,5 πάει στο 2.00 και «τρώγεται», με την Γρανάδα να έχει την χειρότερη άμυνα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Στη Γαλλία, αποδεκτός στο 2.00 ο άσος της Μαρσέιγ, με το νικηφόρο ντεμπούτο του Σαμπαόλι στον πάγκο της μεσοβδόμαδα (1-0 τη Ρεν) να την διατηρεί ζωντανή στη μάχη της Ευρώπης ανεβάζοντας την ψυχολογία όλων στη Μασσαλία. Καλή-χρυσή η Μπρεστ, αλλά εκτός έδρας δεν είναι το ίδιο δυνατή. Την Κυριακή, πιθανό over (1.80) το γειτονικό ντέρμπι Νιμ-Μονπελιέ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την σημαντική επιστροφή του αρχηγού-σκόρερ τους Ντελόρ, πιθανό g/g (1.85+) το ντέρμπι κορυφής Μονακό-Λιλ. Στη Ligue 2, επιλογή σε αξιόλογη απόδοση (2.10) ο άσος με over της ποιοτικής Τουλούζ απέναντι στην εκ των ουραγών Σαμπλί, σε μια αναμέτρηση όπου έχουμε από τη μία την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας κι από την άλλη την χειρότερη άμυνα. Στη National, λαθάκι φαίνεται να υπάρχει στον άσο της Κονκαρνό κοντά στο 3.00, απ’ την στιγμή που μιλάμε για μια ομάδα που έρχεται από σπουδαία αποτελέσματα και κυνηγά την άνοδο και μια Μπουλόν που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό αγνοώντας τη νίκη στο πρωτάθλημα από τον Δεκέμβρη!

Στη Γερμανία, προκλητικό στο 2.30+ το over στο Ουνιόν-Κολωνία, παρόλο που δεν σκοράρουν πολύ στα τελευταία τους ματς. Μέχρι πρότινος οι Βερολινέζοι έφερναν σταθερά μεγάλα σκορ στο γήπεδό τους, ενώ και τα εκτός έδρας ματς της Κολωνίας είναι σαφώς πιο παραγωγικά εν συγκρίσει με τα εντός τους. Over του 2.00+ στη Μπουντεσλίγκα αξίζουν εξ ορισμού.

Από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο δικό μας πρωτάθλημα, κρατάω τα καλοπληρωμένα g/g στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (2.20) και στο Λάρισα-Ολυμπιακός (2.00+). Ο ΠΑΟΚ όση ποιότητα έχει μεσοεπιθετικά, τόσο μεγάλα είναι τα αμυντικά του κενά φέτος, ενώ στο «Αλκαζάρ» το βαθμολογικό κίνητρο είναι μονόπλευρο, με την βελτιωμένη εσχάτως ΑΕΛ να «καίγεται» για αποτέλεσμα και τον σίγουρο πρωταθλητή Ολυμπιακό να παίζει με τα «δεύτερα» ενόψει της ρεβάνς με την Αρσεναλ. Και το 1Χ (2.45) ή το ξερό Χ (4.00+) αξίζει το ρίσκο του.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΟΥΝΙΟΝ – ΚΟΛΩΝΙΑ Over
ΜΑΡΣΕΪΓ – ΜΠΡΕΣΤ 1
ΤΟΥΛΟΥΖ – ΣΑΜΠΛΙ 1 & Over
ΚΟΝΚΑΡΝΟ – ΜΠΟΥΛΟΝ 1
ΧΕΤΑΦΕ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ 2

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΝΙΜ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ Over
ΜΟΝΑΚΟ – ΛΙΛ G/G
ΓΡΑΝΑΔΑ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ 2 & Over 1,5
ΛΑΡΙΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ G/G
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ G/G

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.