Ο Ολυμπιακός τον πρώτο τίτλο της σεζόν, απέναντι στον Παναθηναϊκό

Κωστής Παναγιώτου02 Οκτωβρίου 2022

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να πατήσει το γκάζι στην τρίτη περίοδο του τελικού του Super Cup 2022 by aegean airlines και επικράτησε εύκολα του Παναθηναϊκού, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της σεζόν, με 52-67.

Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Βεζένκοβ με 12 πόντους (3/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 11 ριμπάουντ) και Φαλ με 12 πόντους (5/8 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ενώ από την άλλη πλευρά ο Λι δεν είχε συμπαραστάτη, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 12 πόντους (4/10 σουτ, 2/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Αυτός ήταν ο 28ος τίτλος στην ιστορία του Ολυμπιακού και το πρώτο Super Cup, καθώς τα δύο προηγούμενα τα είχαν κατακτήσει ο Προμηθέας και ο Παναθηναϊκός.


Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση και με όπλο την άμυνα τους πήραν προβάδισμα +7 (9-2). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν όμως πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου προηγήθηκαν με 11-16, κάνοντας ένα επί μέρους σκορ 2-14.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ράντονιτς χαμήλωσε το σχήμα και με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη στο "4" έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, μένοντας κοντά στο σκορ. Ο Λι ήταν καταλυτικός για τον Παναθηναϊκό τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός από τη πλευρά του είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόλομποϊ και τον Βεζένκοβ στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με +3 (34-37).

Η άμυνα των "ερυθρολεύκων" στο δεύτερο μέρος, αλλά και οι κακές επιθέσεις των παικτών του Παναθηναϊκού έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προηγηθεί για πρώτη φορά στον αγώνα με διψήφια διαφορά (34-44), στο 23΄. Το τέλος της τρίτη περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με +13 (43-56).

Στην τελευταία περίοδο, οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να μειώσουν τη διψήφια διαφορά και να μπουν ξανά στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει παίζει εξαιρετική άμυνα και να δυσκολεύει τους παίκτες του Ράντονιτς να φτάσουν στο καλάθι του. Η πιο όμορφη στιγμή του αγώνα ήταν όταν η κάμερα έδειξε οι δύο παιδιά να κάθονται δίπλα-δίπλα και να κρατούν κασκόλ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.