«O Ολυμπιακός μπορεί να τιμωρηθεί με απλή πιθανολόγηση ενοχής»

Metrosport Team23 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης και σχολίασε τη χθεσινή απόφαση-«βόμβα» της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Ολυμπιακό, ο οποίος απειλείται ευθέως με υποβιβασμό, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση της «Συμμορίας».

Ο Λάκης Σημαιοφορίδης υπογράμμισε πως το πειθαρχικό δίκαιο δίνει τη δυνατότητα να επιβάλλει ποινές στον Ολυμπιακό με απλή πιθανολόγηση ενοχής, ενώ παράλληλα διευκρίνισε πως η πειθαρχική διαδικασία είναι εντελώς ανεξάρτητη της ποινικής δίκης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να επιβάλλει ποινή χωρίς να χρειάζεται η απόλυτη απόδειξη μιας ενοχής. Μπορεί να επιβληθούν ποινές με απλή πιθανολόγηση ενοχής. Το δεύτερο βασικό ζήτημα, είναι το πειθαρχικό δίκαιο δίνει τη δυνατότητα σε μια επιτροπή, εν προκειμένω στην Επιτροπή Δεοντολογίας, χωρίς να χρειάζεται να ολοκληρωθεί κάποια ποινική διαδικασία. Προφανώς επειδή προέκυψαν στοιχεία στο ερευνητικό στάδιο, υπάρχει τουλάχιστον η απλή πιθανολόγηση, για να μην πω απόδειξη. Εναπόκειται, πλέον, στην κρίση της Επιτροπής να πάρει την απόφασή της και να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες ποινές στον κώδικα δεοντολογίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.