Ο Ολυμπιακός έσβησε το όνειρο τίτλου για τον Παναθηναϊκό

Κωστής Παναγιώτου08 Μαΐου 2023

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, χάρη στο γκολ του Ρέαμπτσουκ, και έβαλε τέλος στα όνειρά τίτλου των "πράσινων", καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε την ΑΕΚ να νικάει τον Άρη και να παίρνει προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι "ερυθρόλευκοι" με αυτή τη νίκη έφτασαν τους 70 βαθμούς και η κατάκτηση της 3ης θέσης θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική των playoffs κόντρα στον ΠΑΟΚ (67 β.). Αντίθετα, οι "πράσινοι" έμειναν στους 77 βαθμούς και είδαν την ΑΕΚ να παίρνει διαφορά τριών βαθμών, μετά τη νίκη απέναντι στον Άρη.

Στην τελευταία στροφή των playoffs της Super League ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη (14/5, 20:00), ενώ η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΝΠΣ Βόλο (14/5, 20:00), με το "τριφύλλι" να θέλει ήττα της Ένωσης και δική του νίκη για να περάσει ξανά στη πρώτη θέση και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο τέλος.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους (12ο λεπτό). Ο Μπακαμπού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σάντσεθ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κλέβοντας τη μπάλα, στη συνέχεια πάσαρε στον Φορτούνη, εκείνος με τη σειρά του έδωσε στον Χουάνγκ, αλλά το σουτ του Νοτιοκορεάτη δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι.

Στο 31ο λεπτό ο Χουάνγκ απείλησε ξανά για τον Ολυμπιακό. Ο μέσος των Πειραιωτών προσποιήθηκε αρχικά στον Σάντσεθ, στη συνέχεια έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Χουάνκαρ και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μπρινιόλι.

Στα πρώτα 45λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" από την πλευρά τους αμύνθηκαν με επιτυχία, αλλά επιθετικά δεν έδειξαν τίποτα, έχοντας μόνο μια τελική, με το σουτ του Μπερνάρ, στο17ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 5ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου (50') απείλησαν με τον Εμβιλά. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε τη μπάλα στον Γάλλο μέσο και εκείνος με πλασέ εκτός περιοχής σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ήταν πιο επιθετικός και στο 60ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Τζολάκη, με τον Τσέριν να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από ωραία πάσα του Μπερνάρ, αλλά το σουτ του κόντραρε Ντόι και πέρασε κόρνερ.

Στο 68ο λεπτό ο Ολυμπιακό βγήκε στην κόντρα, ο Φορτούνης άνοιξε το παιχνίδι στον Ροντινέι και εκείνος με παράλληλο γύρισμα βρήκε τον αμαρκάριστο Ρέαμπτσουκ, οποίος πλάσαρε για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (72') οι πράσινοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Ιωαννίδης βρήκε τον Μπερνάρ μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Βραζιλιάνος με ωραία κίνηση βρήκε τον απαραίτητο χώρο, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 90+5' ο Ραμόν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με παίκτη λιγότερο.

Ολυμπιακός (Προπονητής: Ζοζέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (75' Κασάμι), Σαμασέκου, Μπιέλ (63' Βρουσάι), Φορτούνης (75' Ραμόν), Μπακαμπού (46' Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Προπονητής: Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (73' Κώτσιρας), Χουάνκαρ (78' Πούχατς), Μάκγνουσον, Σάρλια, Πέρεθ (73' Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (66' Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (66' Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.