Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα στα καλύτερά του, ο ΠΑΟΚ;

Δημήτρης Κανελλάκης01 Μαρτίου 2020

Η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ στο Λονδίνο, ήταν μία ακόμη απόδειξη ότι η φετινή ομάδα των “ερυθρόλευκων” δεν έχει καμία σχέση με την περσινή και πως εξ αυτού του λόγου γίνεται όλο και πιο δύσκολη η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να υπερασπιστεί τα κεκτημένα από την προηγούμενη σεζόν.

Σε ό,τι με αφορά είχα κάνει αυτές τις επισημάνσεις και πριν το πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας. Είχα εστιάσει στο momentum, το οποίο και αγωνιστικά και ψυχολογικά ήταν -και είναι- σαφέστατα υπέρ του Ολυμπιακού και σε βάρος του ΠΑΟΚ. Οποιος δεν το καταλαβαίνει, ή θέλει να κλείσει τα μάτια, ή είναι άσχετος.

Ανεξάρτητα, ωστόσο, από το τι λένε όσοι είναι έξω από τον χορό, σημασία έχει να μην πέσει στην παγίδα και η ίδια η ομάδα του ΠΑΟΚ.

Να μην μπούνε -που είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνουν διότι αυτοί μπορούν να αξιολογήσουν- στο... “τριπάκι” ότι “έλα μωρέ, σιγά, τι έκανε ο Ολυμπιακός; Την 12η ομάδα στην βαθμολογία της Premier League απέκλεισε”

Αυτά είναι για το... καφενείο. Εκεί όπου ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του καπνίσει, διότι δεν κοστίζει και τίποτε. Η κριτική στο καφενείο είναι... τζάμπα. Αυτό είναι γνωστό...

Οποιος, όμως, θέλει να αναλύει και να μιλάει σοβαρά και επί της ουσίας, οφείλει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα την οποία για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ και ακόμη περισσότερο στο κύπελλο, πρέπει να αλλάξει εντυπωσιακά την εικόνα του.

Διότι ο Ολυμπιακός που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, που είδαμε στην Τούμπα και στο “Emirates”, θα κινδυνέψει μόνο αν δούμε το επόμενο διάστημα τον ΠΑΟΚ που ξέραμε την προηγούμενη σεζόν, όχι αυτόν που βλέπουμε την τρέχουσα.

Εκτός κι αν οι “ερυθρόλευκοι” ξαφνικά καταρρεύσουν... Διαφορετικά, με την ορμή που έχουν από τα απανωτά σπουδαία αποτελέσματα και την ψυχολογία που τους δίνουν, το προβάδισμα που πήραν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα το ενισχύσουν, ενώ θα κοιτάξουν και να αξιοποιήσουν πλήρως την κατάσταση που διαμορφώνεται για να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου.

Οπότε, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από δω και πέρα να δούμε αν -και πώς- ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να δείξει αντανακλαστικά τα οποία θα γείρουν ξανά την πλάστιγγα προς τη δική του πλευρά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.