Ο Ολυμπιακός δεν αφήνει τίποτε, ο ΠΑΟΚ δεν κινείται για τα αυτονόητα

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Μαρτίου 2020

Αγαπητο metrosport.gr,

Η απόφαση της πρωτοδίκη της Σούπερ Λίγκα προκαλεί, εύλογα, ανησυχία. “Μας λέγατε ότι στα κανονικά δικαστήρια θα δικαιωθούμε, αλλά ήρθε η πρώτη καταδίκη”, γράφουν πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ στα social media, απευθυνόμενοι στους υπεύθυνους της ΠΑΕ. Λογικό. 

Ποιος μπορεί να τους πείσει τώρα ότι την ίδια απόφαση δεν θα εκδώσει και ο αθλητικός δικαστής της ΕΠΟ, ακόμη και το CAS; Επ’ ευκαιρία, όμως, είναι πολλοί οι φίλοι του ΠΑΟΚ που αναφέρουν ότι η ομάδα τους σε διοικητικό - οργανωτικό επίπεδο ακόμη… μπουσουλάει. 

Οτι λείπουν από την ΠΑΟΚ έξυπνοι και δραστήριοι γνώστες των αντικειμένων με τα οποία είναι υποχρεωμένη να ασχολείται μια ΠΑΕ, είτε για να αμυνθεί στις επιθέσεις άλλων, είτε για να επιτεθεί η ίδια. Κι αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, είναι ελάχιστοι.

Αλήθεια είναι. Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Και συμβαίνει όχι τώρα, όχι φέτος, αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πάσχει μονίμως από λειψανδρία και έλλειψη γνώσεων σε κρίσιμους τομείς. Ανάμεσα στους οποίους, ο νομικός και ο επικοινωνιακός. 

Κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο πολύ καλύτερα στελεχωμένος και οργανωμένος Ολυμπιακός. Ο οποίος μπορεί να ξεπερνά συνεχώς τα όρια της γελοιότητας και σ’ αυτό κανείς στον ΠΑΟΚ δεν θα καταδεχόταν να τον μιμηθεί, όμως ούτε χαμένος βγαίνει από αυτή την τακτική, ούτε μόνο γελοίες είναι οι κινήσεις του.

Να το πούμε πολύ απλά. Στον Ολυμπιακό υπάρχει ένας στρατός νομικών πάσης φύσεως και επικοινωνιολόγων (πέρα από τις γραφικές και προκλητικές φιγούρες του Καραπαπά και του κυρ Σάββα) ο οποίος δεν αφήνει να πέσει τίποτε κάτω και τίποτε να ξεφύγει. 

Οι άνθρωποι ξέρουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού αξιοποιώντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως ξέρουν και να καταπολεμούν τα συμφέροντα όλων των άλλων ομάδων και ιδιαίτερα των ανταγωνιστών. Η περίπτωση της “πολυιδιοκτησίας” είναι χαρακτηριστική. Μπορεί, όπως πιστεύω ακράδαντα, στο CAS να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, ωστόσο μ’ αυτή την υπόθεση ο Ολυμπιακός ήδη κατάφερε να του προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. 

Τώρα, έφτασε στο σημείο να προσφεύγει για να τιμωρηθεί ο αποβληθείς Γιαννούλης όχι με μία αλλά με τρεις αγωνιστικές. Οι άνθρωποι δεν έχουν τον Θεό τους. Αλλά το ζήτημα είναι τι κάνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για να πλήξουν τον Ολυμπιακό. Τίποτε. Το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν πότε θα τους ρίξουν την επόμενη πέτρα για να αμυνθούν. Ούτε καν για τα αυτονόητα κινούνται. 

Εδώ και τόσο καιρό άρχισε η δίκη των 28 για τα “στημένα” με κατηγορούμενο και τον Μαρινάκη και όμως δεν έκαναν καμία καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ για να πετάξει τον Ολυμπιακό εκτός Ευρώπης, σύμφωνα με το δεδικασμένο στην υπόθεση της Φενέρμπαχτσε...

ΥΓ. Ναι, το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στα γήπεδα, αλλά όταν ο αντίπαλος παίζει και εκτός γηπέδων, πρέπει να είσαι και εκεί παντοδύναμος. Οχι αδαής, αφελής και εντελώς ανοργάνωτος.

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.