Ο Ντουκουρέ άξιζε ένα μεγάλο βράδυ 

Γιώργος Στράντζαλης20 Απριλίου 2022

Μέσα από αγώνες όπως ο κυριακάτικος στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ, τις περισσότερες φορές αναδεικνύονται ήρωες. Και ο Αρης είχε τον δικό του ήρωα, που ακούει στο όνομα: Σείκ Ντουκουρέ. 

Ο Ιβοριανός μπήκε στην αρχική 11άδα από… σπόντα, μετά τον ξαφνικό τραυματισμό που υπέστη ο Λούκας Σάσα στη διάρκεια της προετοιμασίας για το ντέρμπι. Μέσα από την καθημερινότητα της ομάδας, ο Χερμάν Μπούργος είδε στον 29άχρονο μέσο μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τις υπόλοιπες επιλογές που είχε (βλ. Ντιαγέ) για τον παρτενέρ του Ματίγια στη μεσαία γραμμή. 

Κι έτσι τον έριξε στη μάχη. Είναι από αυτά τα όμορφα παιχνίδια που επιφυλάσσει η μοίρα, ίσως και ευεργετικά για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Σείκ Ντουκουρέ ο οποίος πέρασε πολλά στην καριέρα του. Αλλά από προχθές βλέπει τον εαυτό του να είναι το κεντρικό πρόσωπο σ’ έναν ολόκληρο σύλλογο. Μία προσωπική ευτυχισμένη στιγμή την οποία περίμενε μήνες ολόκληρους.

 Δεν είναι και μικρό πράγμα για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή να μπαίνει στο χειρουργείο κάθε τρεις και λίγο. Αυτή την επίπονη διαδικασία υπέστη ο Ιβοριανός τα προηγούμενα χρόνια και δικαιολογημένα ζούσε την καθημερινότητά του στο ποδόσφαιρο με την αμφιβολία που μπορεί να αισθάνονται οι ομάδες και οι προπονητές για εκείνον.

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2019 έως και τις 7 Μαρτίου 2021 διαπιστώνει κανείς ένα κενό στην καριέρα του. Δύο σοβαροί τραυματισμοί σε διάστημα δυόμιση σεζόν. Συμμετείχε μόνο στις προπονήσεις της Λεβάντε είτε της Ουέσκα στην οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός. Μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 δεν μέτρησε περισσότερα από 170 λεπτά συμμετοχής.

 Στη Λεγανές δε, δεν χρησιμοποιήθηκε περισσότερα από 510 αγωνιστικά λεπτά στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν όπου συνεργάστηκε και με τον πρώην παίκτη του Άρη, τον Μεχντί Ναφτί. Είναι αυτή αμφιβολία που παραδέχτηκε και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του ως συνέπεια των διαδοχικών σοβαρών τραυματισμών που υπέστη στην καριέρα του. 

Παρά το γεγονός ότι ο Αρης πήρε ρίσκο με τη μεταγραφή του, οι ιθύνοντες της ομάδας δεν αμφέβαλαν ποτέ για τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή. Κι όταν ο Μπούργος διέκρινε την ετοιμότητά του και τον έριξε στη μάχη, έστω και από σπόντα, ο Ντουκουρέ το εξαργύρωσε με γκολ που έκρινε ντέρμπι. Μόλις 8ο στα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας και το πρώτο έπειτα από 14 μήνες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.