«Ο Ντιόπ είναι τεχνίτης αλλά όχι τόσο αθλητικός όσο ο Ντιαγέ»

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γάλλος δημοσιογράφος, Μαρσιέλ Ντεμπό, και μίλησε για την πιθανότητα να έρθει ο Πάπε Σέικ Ντιόπ στον Αρη, το πέρασμά του από τη Λυών και τους λόγους που δεν μπόρεσε να καθιερωθεί αλλά και γιατί δεν έπαιξε ιδιαίτερα στη Ντιζόν.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τον Πάπε Σέικ Ντιόπ: «Εχω δει στα ελληνικά και στα γαλλικά ΜΜΕ πως υπάρχει συμφωνία. Όταν ήρθε στη Λυών πριν 4 χρόνια ήταν φοβερός ποδοσφαιριστής, κόστισε 10 εκατ.ευρώ. Δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, μετά ήρθαν οι δανεισμοί και είχε υποστηρικτικό ρόλο σε αυτές τις ομάδες. είναι περισσότερο 8άρι παρά 6άρι. Είναι τεχνίτης αλλά δεν είναι τόσο γρήγορος και δεν είναι τόσο αθλητικός όσο ο Ντιαγέ. Μου θυμίζει περισσότερο τον Νιάσε που ήρθε στον Παναθηναϊκό».

Για τον λόγο που δεν καθιερώθηκε στη Λυών: «Η Λυών είναι μια μεγάλη ομάδα για να καταφέρεις να παίξεις. Είχε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στη Σίτι, όμως δεν είχε συνέχεια και δεν πήρε συνεχόμενα παιχνίδια και είχε πολλούς παίκτες τρομερής ποιότητας στη θέση του. Στην Ισπανία δεν είχε πολλές εμπειρίες, οπότε ίσως να μην ήταν έτοιμος. Ηρθε μικρός στη Λυών, δεν έπαιζε κυρίως λόγω εμπιστοσύνης, δεν ήταν τραυματίας, δεν ήταν σε ομάδα που είχε προπονητή να έχει προτεραιότητα να τον βάλει. Στη Ντιζόν δεν έπαιζε γιατί είναι δύσκολο να παίξει γιατί ήταν πεινασμένη για βαθμούς, όπως κάνουν στην Ελλάδα ο Ιωνικός και ο Απόλλων Σμύρνης. Ισως στον Αρη να μπορεί να γίνει παίκτης-κλειδί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.