Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έγινε γκράφιτι στην Τούμπα!

Metrosport Team27 Νοεμβρίου 2020

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα εκτός από έναν εξαιρετικό, αποτελούσε και ένα «φαινόμενο» το οποίο ξεπέρασε ακόμη και τη φήμη... του ποδοσφαιριστή Μαραντόνα.

Οι οπαδοί της Νάπολι επέλεξαν έναν ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτησαν τον δικό τους «ήρωα», δημιουργώντας το γνωστό και ως... δαχτυλίδι της φωτιάς, περιμετρικά από το Σάο Πάολο, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. 

Με τη σειρά του οι φίλοι του Δικεφάλου, μη ξεχνώντας την παρουσία του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ως αρχηγού της Νάπολι στις 6 Οκτωβρίου του 1988, όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ιταλική ομάδα στο πλαίσιο της ρεβάνς για το τότε κύπελλο UEFA.

Ο αρχηγός των Ιταλών μετά το παιχνίδι και μιλώντας στην τηλεόραση RAI είχε μείνει άναυδος από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας.

«Ντιέγκο, η ισοπαλία έδωσε την πρόκριση στην ομάδα σου. Πόσα παιχνίδια έχεις παίξει παγκοσμίως σε τέτοια ατμόσφαιρα;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιταλός δημοσιογράφος, με τον Ντιέγκο να απαντάει, «Εχω παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε καθόλου ρυθμό. Ακόμα και γι' αυτούς ήταν δύσκολο. Ήταν ένας παράξενος αγώνας»

Αυτή η στιχομυθία έμελλε να μείνει χαραγμένη σε ένα παρακείμενο τοίχο του γηπέδου της Τούμπας:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.