Ο Ντιαγέ ως... αντι Μπερτόγλιο και η σχέση του με το γκολ

Γιώργος Στράντζαλης10 Νοεμβρίου 2021


Η σχέση με το γκολ χτίζεται αναλόγως του αγωνιστικού ρόλου που έχει ένας ποδοσφαιριστής κι αυτός πάλι εξαρτάται από το επίπεδο αναγκών μιας ομάδας. Ο Μπαντού Ντιαγέ χρειάστηκε (για 4η φορά) να υπηρετήσει ρόλο επιτελικού μέσου καθώς πέραν της αναμέτρησης του Βόλου, το ίδιο είχε συμβεί με τον Παναθηναϊκό (στο β΄ ημίχρονο), τον Ατρόμητο αλλά και τον Απόλλωνα Σμύρνης όπου και πάλι ήταν ο… αντιΜπερτόγλιο. 

Ο Σενεγαλέζος ήδη έχει πετύχει δύο γκολ. Πέρυσι σημείωσε πέντε γκολ σε Τουρκία και Εμιράτα, η σεζόν 2019-20 δεν ήταν παραγωγική γι’ αυτόν, ενώ τρία τέρματα είχε πετύχει και στην τελευταία του σεζόν (2018-19) με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ. Η πιο παραγωγική σεζόν του ήταν η πρώτη του στην Τουρκία με την Ανκαρασπορ (2015-16) όταν είχε σημειώσει 11 τέρματα, σε μια εποχή όμως όπου χρησιμοποιούταν μόνο ως επιτελικός μέσος. Γενικώς ο ευθύνες και η λειτουργία αυτής της θέσης, δεν του είναι άγνωστα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Σενεγαλέζος έχει τον πρώτο λόγο στα πλάνα του Άκη Μάντζιου για να αντικαταστήσει το κενό στο “10” στους αγώνες που θα κληθεί να εκτίσει ποινή ο Μπερτόγλιο. 

Είναι μια δοκιμασμένη λύση και ο Ντιαγέ έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά για να την υπηρετήσει και να προσφέρει τις απαραίτητες βοήθειες. Είτε στο κομμάτι της δημιουργίας, είτε στης εκτέλεσης. Το λένε αυτό και οι αριθμοί του. Πέρα από τα δύο γκολ που έχει πετύχει, είναι πρώτος σε τελικές προσπάθειες (14 σε εννέα αγώνες), τρίτος στις μεταβιβάσεις (με 51), βοηθώντας σημαντικά σε επίπεδο κυκλοφορίας και ανάπτυξης, ενώ έχει και 24 κλεψίματα. Όσα και ο Φαμπιάνο με τον Σάσα, που σημαίνει ότι μπορεί να συμβάλει και στο κομμάτι της πίεσης στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.