Ο Ντιαγέ απεγκλώβισε τον Καμαρά

Γιώργος Στράντζαλης17 Μαρτίου 2022


Το αγωνιστικό πρόβλημα που εξελίχθηκε σε βασικό αντικείμενο προβληματισμού για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, σιγά-σιγά φεύγει από την κορυφή της ατζέντας καθώς ο Αρης μεταλλάχθηκε σε παραγωγική ομάδα έπειτα από ένα διάστημα «διαζυγίου» με τα αντίπαλα δίχτυα.

Είναι ίσως το γεγονός το οποίο πιστώνεται περισσότερο από κάθε άλλο ο Χερμάν Μπούργος στο μικρό διάστημα της παρουσίας του στον Αρη. Γιατί παρέλαβε μια ομάδα με απερίγραπτη δυσκολία στην εκτέλεση, το ποσοστό αποτελεσματικότητας της οποίας ήταν το δεύτερο χειρότερο στη Superleague με αναλογία 1/12.6 και ξαφνικά μεταλλάχθηκε σε τρομερά ουσιαστική έχοντας αναλογία 1/5.2. Ο Αργεντίνος τεχνικός πιστώνεται αυτή τη θεαματική βελτίωση γιατί προχώρησε σε τομές οι οποίες – εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι – απεγκλώβισαν τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. 

Ξεκινώντας από τη μείωση των αποστάσεων μεταξύ των γραμμών, κυρίως όμως αλλάζοντας τον σχηματισμό καθώς ο Μπαντού Ντιαγέ αγωνίζεται πλέον ως δεύτερος φορ βάζοντας τέλος στη μοναξιά του Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Κι έτσι οι δύο ποδοσφαιριστές αύξησαν ή μάλλον βελτίωσαν το επίπεδο συνεργασίας τους, σε σημείο να είναι οι δημιουργοί αλλά και οι εκτελεστές των δύο εκ των τριών τελευταίων τερμάτων της ομάδας.

Για να γίνει αυτό, ο Μπούργος ουσιαστικά αποφόρτισε τον Ντιαγέ από τα ανασταλτικά καθήκοντά του διατηρώντας την απαίτηση της πίεσης στους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας. Παράλληλα του ζήτησε να μην έχει μεγάλη απόσταση από τον Καμαρά ούτως ώστε να αξιοποιείται κάθε κλέψιμο μπάλας στον χώρο της μεσαίας γραμμής ή προσπάθεια στην transition επίθεση. Αυτή η αλλαγή τακτικής λειτούργησε υποστηρικτικά στην ψυχολογία αλλά και στην ωφελιμότητα του Καμαρά στο παιχνίδι του Αρη. 

Ο Μαυριτανός νιώθει το στήριγμα του καλού φίλου του, πλέον δεν χρειάζεται να τα βάζει με δύο ή και τρεις αντιπάλους καθώς στον ίδιο χώρο υπάρχει και η απειλή του Ντιαγέ και κατ’ επέκταση βρίσκει περισσότερους χώρους στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα τελευταία τρία παιχνίδια μετράει δύο γκολ και μία ασίστ. Κι έτσι, άρχισε να ανταποκρίνεται στη βασική αγωνιστική ευθύνη του καθώς ο λόγος της επένδυσης στο πρόσωπό του είναι να παρέχει το γκολ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.