Ο νταραβερτζής Εγγλέζος αρχιδιαιτητής απροκάλυπτα μας «δουλεύει ψιλό γαζί»

Δημήτρης Μπούζας26 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Κλάτενμπεργκ και ο ρόλος του μας απασχόλησαν και στο χθεσινό μας σχόλιο. Το οποίο επικεντρώθηκε βέβαια στην έναρξη εχθροπραξιών με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ανάμεσα στους δύο χαλίφηδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στη σφοδρή επίθεση που του έγινε από την πλευρά της ΑΕΚ και την αντίδραση του Ολυμπιακού που ανέλαβε την υπεράσπιση του για ευνόητους λόγους. 

Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε πως η θητεία του μέχρι σήμερα και από το ξεκίνημα της, έχει να παρουσιάσει αρκετές περίεργες συμπεριφορές τόσο του ιδίου, όσο και των στενών συνεργατών του. Αυτή η θητεία, άρχισε με μία πρωτοφανή και ανεξήγητη επίθεση που του έγινε από το λιμάνι, με τους περισσότερους να αναρωτιούνται τότε ποιος ήταν ο λόγος που οι ερυθρόλευκοι τον υποδέχθηκαν με αυτό το χονδροειδέστατο κράξιμο. Αλήθεια σε τι αποσκοπούσαν οι Καραπαπάδες και ποιο ήταν το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν και να του το στείλουν με το καλημέρα; 

Ο Εγγλέζος διαιτητής βέβαια αντέδρασε αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν είναι από εκείνους που θα έδιναν σημασία σε τέτοιου είδους προειδοποιητικούς εκφοβισμούς. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, έδειχνε σκληρός και θρασύς, σε μερικές των περιπτώσεων και απρεπής όπως στην πρώτη επαφή του με τους Έλληνες δημοσιογράφους, στους οποίους καταλόγισε ότι για 50 και 100 ευρώ του έκαναν αρνητικές κριτικές. 

Οι πρώτες ημέρες κύλησαν με ελαφρές αψιμαχίες και ανώδυνες αντεγκλήσεις. Στη διάρκεια των οποίων όμως ο ίδιος χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς, προχώρησε στην παραχώρηση της ΚΕΔ και τον απόλυτο έλεγχο των Ελλήνων ρέφερι στο λιμάνι. Ο ίδιος περιορίστηκε στις επιλογές μόνον των ξένων που θα χρειαζόντουσαν για κάποια δύσκολα παιχνίδια, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα στον έλεγχο, στην ευθύνη και στην εξουσία του Ολυμπιακού. Η ΚΕΔ έμεινε υπό τον έλεγχο των ερυθρολεύκων για μεγάλο διάστημα και συνεχίζει βέβαια να παραμένει. 

Χέρι – χέρι λοιπόν ο Εγγλέζος με τους επιτελείς του λιμανιού, πορεύτηκαν στην περίοδο Τριτσώνη και τίποτα δεν δείχνει ότι δεν θα συνεχίσουν αρμονικά και πάλι να «συνεργάζονται», σε ότι έχει σχέση και με το φετινό πρωτάθλημα. 

Εδώ βέβαια έρχεται να επιβεβαιωθεί μία άποψη που είχε κατατεθεί σαν υποψία από κάποιους γνώστες καλά του χώρου της διαιτησίας, η οποία έλεγε ότι εκείνο το άγριο κράξιμο του Κλάτενμπεργκ από τον Ολυμπιακό στις πρώτες μέρες της άφιξης του, δεν ήταν παρά το ξεκάρφωμα για μια προσχεδιασμένη σχέση που ήρθε πολύ γρήγορα και αποδεικνύεται στέρεη και αδιατάραχτη. Ο Εγγλέζος αρχιδιαιτητής βέβαια όπως όλα δείχνουν και λόγω χαρακτήρα, δεν νοιάζεται για τι λέγεται και ακούγεται γύρω του. 

Πολύ περισσότερο δεν ενοχλείται για τις σχέσεις που του αποδίδουν με το λιμάνι. Εξωφρενικά και παράλογα αμειβόμενος από τους Έλληνες φορολογούμενους, περνάει προς τα έξω ότι ελάχιστα τους υπολογίζει. Οι τακτικές απουσίες του στο εξωτερικό, η δραστηριότητα του και οι προσωπικές δημόσιες σχέσεις που κάνει εκτός των ελληνικών συνόρων, προκαλούν όπως είναι επόμενο την κοινή γνώμη. 

Πρόσφατα ο αρχιδιαιτητής μας έγινε αντικείμενο πικρόχολων σχολίων των ευρωπαϊκών ΜΜΕ, με σοβαρούς υπαινιγμούς για την αγορά ενός πανάκριβου αυτοκινήτου. Στα υπονοούμενα απάντησε ότι τα έσοδα του μαζί με τα αντίστοιχα της συζύγου του, του έδιναν αυτήν την ευχέρεια. Ασφαλώς όσοι γνώριζαν ποια είναι τα έσοδα τα δικά του και της συζύγου του γέλασαν ειρωνικά και σκέφτηκαν τους Έλληνες φορολογούμενους, γιατί από τον μόχθο και τον ιδρώτα των οποίων αγοράστηκε αυτό το αυτοκίνητο. Αυτό το θέμα ασφαλώς δεν αλλάζει την εικόνα που έχουμε πλέον σχηματίσει για αυτόν. 

Μια εικόνα θολή αλλά και ξεκάθαρη. Θολή ως προς το τι μπορεί να περιμένουμε από εδώ και πέρα από τον νταραβερτζή αρχιδιαιτητή μας και ξεκάθαρη ως προς την ολοφάνερη σχέση του με τον Ολυμπιακό.

ΥΓ1: Έτοιμος για τη μεγάλη μάχη ο ΠΑΟΚ. Κόουτς και παίκτες απόλυτα συγκεντρωμένοι και συνειδητοποιημένοι για την αποστολή τους. Εκείνο που μένει είναι το βράδυ να δούμε η Τούμπα να ξαναγίνεται Τούμπα. Το δέος της θρυλικής έδρας για τους αντιπάλους να επιστρέψει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.