Ο νεότατος ΠΑΟΚ έχει μέλλον, αρκεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις

Χρύσανθος Δοβλέτογλου06 Νοεμβρίου 2022

Για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό πριν την διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ να πείσει με τις εμφανίσεις του ότι υπάρχει βάση στη νέα ομάδα που «χτίζεται», και από εκεί και πέρα να αξιοποιήσει το διάστημα που δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση για να βελτιώσει τις ατέλειες που υπάρχουν και να μπολιάσει ακόμη περισσότερο στο σύνολο ποδοσφαιριστές όπως ο Κωνσταντέλιας, που έχουν όλα τα φόντα να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον δεύτερο γύρο της Super League 1.

Ο Δικέφαλος θα χρειαστεί, σίγουρα, την ενέργεια και την διάθεση παιδιών όπως ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, ο οποίος ξεχώρισε και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φυσικά, αυτό δεν αρκεί για να ελπίζουν οι φίλοι της ομάδας σε καλύτερες μέρες. Είναι απαραίτητες και διορθωτικές κινήσεις, ώστε να μην υπάρχουν στο ρόστερ αδρανείς ποδοσφαιριστές.

Ο Κουαλιάτα, για παράδειγμα, ήρθε για να έχει ρόλο, αλλά η συμμετοχή του είναι σχεδόν μηδαμινή, όπως και του Φιλίπε. Είναι κομβικό ο ΠΑΟΚ να διαθέτει παίκτες που θα υπολογίζονται από τον πρόπονητή και που θα μπορούν να δώσουν λύσεις όταν υπάρχουν απουσίες από τραυματισμούς και τιμωρίες και όχι ποδοσφαιριστές που, απλώς, καταγράφονται στο δυναμικό των ασπρόμαυρων, χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΣ με οκτώ παίκτες στην αρχική ενδεκάδα που ήταν κάτω από 30 ετών και αυτό είναι ελπιδοφόρο, αλλά δεν αρκεί από μόνο του. Από τους οκτώ που ήταν κάτω από 30, οι πέντε ήταν και κάτω από 25, και, πλέον, για να αποδώσει αυτό το εγχείρημα είναι αναγκαίο να έρθουν ποδοσφαιριστές με εμπειρίες και παραστάσεις που θα γεμίσουν, εκτός των άλλων, και με αυτοπεποίθηση τους πιτσιρικάδες της ομάδας.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η ηρεμία, που έρχεται μόνο μέσα από θετικά αποτελέσματα. Αυτό θα πρέπει να είναι το ζητούμενο μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου, ώστε στη συνέχεια το τεχνικό τιμ να δουλέψει με τους παίκτες για να παρουσιάσουν στο δεύτερο μισό της σεζόν έναν ΠΑΟΚ ελκυστικό που θα πείσει ότι φτιάχνεται ένα σύνολο που θα είναι ικανό να πρωταγωνιστήσει τις επόμενες περιόδους.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.