Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ και ο βίος του κ. Γραμμένου

Βασίλης Μάστορας10 Οκτωβρίου 2020

Ο Bαγγέλης Γραμμένος υποστηρίζει ότι είναι δική του απόφαση το να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, αλλά η αλήθεια είναι ότι το «μπλοκ της εξυγίανσης» που τον στήριξε έχει άρει στην εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. Προφανώς γιατί στα κομβικά ζητήματα στα οποία έπρεπε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τους δεν έκανε την πρέπουσα διαχείριση.

Ο κ. Γραμμένος είναι αλήθεια ότι έχει ηθικές αξίες και αξιοπρέπεια, στοιχεία που δεν τον βοηθούσαν να αισθάνεται και πολύ άνετα σε ένα τοξικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό της ΕΠΟ. Οσες εκπτώσεις κι αν προσπάθησε να κάνει. Στην ουσία ποτέ δεν μπήκε στο κοστούμι του προέδρου της Ομοσπονδίας που ράβουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Επιχείρησε να κρατήσει την αξιοπρέπεια του, αλλά αυτό έχει κόστος στο ψυχολογικό επίπεδο.

Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ αποτελεί πάντα πρόκληση για τους περισσότερους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και δύσκολα κάποιος μπορεί να αρνηθεί την πρόταση να ηγηθεί μίας παράταξης. Μπορεί πριν από δύο δεκαετίες ο Γιώργος Λυσσαρίδης, όταν αντιλήφθηκε το βρώμικο σκηνικό που στήθηκε ενόψει των εκλογών της Αλεξανδρούπολης, να βρήκε το κουράγιο να απέχει από την εκλογική διαδικασία, αλλά όμοιος του δεν υπάρχει στον χώρο του ποδοσφαίρου. 

Ο Βαγγέλης Γραμμένος κολακεύθηκε από την πρόταση, ίσως και να πίστεψε ότι όντως οι υποστηρικτές της παράταξης έχουν στόχο την εξυγίανση στην ουσία και την πράξη, οπότε είπε το «ναι». Στη διαδρομή προφανώς αντιλήφθηκε ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν έχει ανάγκη από ηγέτες και ήρωες, αλλά από χρήσιμους παράγοντες. Κι αυτό γιατί είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες «καίγονται» για θέματα διαιτησίας και Πειθαρχικών Επιτροπών. Τίποτε το καινούργιο. 

Παραδοσιακά από τα δύο αυτά θέματα ξεκινούσε και σ’ αυτά τελείωνε το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών σε κάθε εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ και μάλλον θα κρατήσει για πολλά ακόμη χρόνια αυτή η ιστορία. Οσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν στην ΚΕΔ, όσο βαθιά κι αν φθάσει το «καπέλωμα» της διοίκησης της ΕΠΟ από τις ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πέρασε δύσκολες συναισθηματικά ημέρες κατά την παρουσία του στην ΕΠΟ, οπότε ακόμη κι αν του το πρότειναν να συνεχίσει, το πιθανότερο θα ήταν να απαντούσε αρνητικά. Αρα γνωρίζουμε ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά και του νέου προέδρου της ΕΠΟ. Εννοιες όπως ισονομία, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός του ποδοσφαίρου λίγη αξία έχουν για όλους εκείνους που θα επιλέξουν και θα υποστηρίξουν τον νέο υποψήφιο. Οπότε και το όνομα του εκλεκτού λίγη αξία θα έχει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.