Πάπε Σέικ Ντιόπ: Ο νέος ηγέτης στο κέντρο του Άρη

Metrosport Team23 Ιουνίου 2022

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό μιας ομάδας είναι σημαντικό να αποκτά τον βασικό στόχο αποφεύγοντας την αναζήτηση μέσα από τη λίστα των εναλλακτικών επιλογών. Γιατί ο Πάπε Σέικ Ντιόπ ήταν ο κύριος στόχος του Αρη για τον άξονα της μεσαίας γραμμής κι αυτό φάνηκε από τον περασμένο Γενάρη όταν για πρώτη φορά προσπάθησε να τον αποκτήσει.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών χρονολογείται από την περασμένη εβδομάδα και – σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ – χθες ολοκληρώθηκε το διαδικαστικό κομμάτι με την υπογραφή του συμβολαίου. Αυτό έχει διάρκεια τριών ετών και προβλέπει συνολικές απολαβές της τάξεως των 1.5 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτιμήθηκε ότι για τον 25χρονο Σενεγαλέζο μέσο άξιζε να γίνει η υπέρβαση κι αυτό συνέβη. Όπως επίσης και ότι ο Ντιοπ μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη της ομάδας στον χώρο της μεσαίας γραμμής. 

Πλέον εξάλλου δεν είναι το… παιδαρέλι που ήταν στα χρόνια του στη Θέλτα, ούτε ο «πιτσιρικάς» που πήγε στη σπουδαία Λιόν το 2017, αλλά ένας ποδοσφαιριστής με ξεκάθαρη αθλητική προσωπικότητα. «Eνα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η φυσική κατάσταση του, η ταχύτητα και η αθλητικότητά του. Είναι παίκτης ο οποίος μπορεί να βρεθεί σε πολλούς χώρους στο γήπεδο κι αυτό τον βοηθά στο να καλύψει το γεγονός ότι δεν έχει υψηλή τεχνική. 

Στη Θέλτα ήταν μικρός οπότε δεν μπορώ να πω ότι είχε στόφα ηγέτη, αλλά λειτουργούσε πάντα προς όφελος της ομάδας και παίζει για την ομάδα. Κινείται σωστά στο γήπεδο, είναι αποτελεσματικός στα αμυντικά καθήκοντά του», είπε μεταξύ άλλων στο Metropolis 95.5 ο Κλεμέντε Γκαρίδο (ρεπόρτερ Θέλτα).

Μέσω της ισπανικής ομάδας ο Ντιόπ ανέβασε την αξία του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο αναγκάζοντας τη Λιόν να ξοδέψει ένα ποσό της τάξεως των 10.000.000 ευρώ. Ο Σενεγαλέζος πέρασε απ’ όλα τα στάδια καθώς υπήρξε και το διάστημα όπου αντιμετώπισε δυσκολία στη διαχείριση της αναγνωρισιμότητάς του. «Είναι αλήθεια ότι είχε δυσκολία στο να διαχειριστεί την κατάσταση και το όνομά του είχε εμπλακεί με άλλων συμπαικτών του σε νυχτοπερπατήματα, στο διάστημα που ήταν στο Βίγκο. Νομίζω ότι τότε πήρε το μάθημά του. Από πλευράς διαχείρισης, πλέον είναι 25 ετών και σίγουρα λειτουργεί πιο επαγγελματικά», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.