Ο νεαρός Κεραμίτσης στα βήματα του… Μανωλά

Metrosport Team19 Αυγούστου 2021

Το δικό του ποδοσφαιρικό success story ζει ο Δημήτρης Κεραμίτσης. Το 17χρονο ελληνόπουλο από τη Θεσσαλονίκη, εκτός απροόπτου αύριο (20/8) θα υπογράψει στη Ρόμα και θα ενταχθεί στην ομάδα που αγωνίζεται στην primavera παρά την ηλικία του.


Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός (γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2004), ύψους 1,92, πέρυσι το καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Εμπολι. Η αγωνιστική του παρουσία τόσο στην ομάδα της Κ17, όσο και σ’ αυτή που συμμετείχε στην primavera κέντρισε το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων της γειτονικής χώρας. Στο μπρα ντε φερ διεκδίκησης κερδισμένη βγήκε η Ρόμα η οποία τον αγόρασε από την Εμπολι, καθώς στην Ιταλία δεν υπάρχουν τροφεία ακόμη και για ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας.

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο βιογραφικό του καταγράφονται οι αγωνιστικές του παρουσίες στις ακαδημίες του Αρη, του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Όλα αυτά μέχρι τα 14 χρόνια. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε στα Ανδρικά τιμήματα του ΑΜΣ Πανοράματος (Α’ τοπικό), Θερμαϊκού Θέρμης (Γ’ Εθνική ) και Α.Ε Κρήνης (Α’ τοπικό).

Στα πρώτα εφηβικά του βήματα συμμετείχε σ’ ένα camp που έγινε στη Θεσσαλονίκη όπου υπήρχε η παρουσία σκάουτερ από την Ιταλία. Παρών στο τουρνουά και ο Αντρέα Ντομενικίνη, γιος του Μάρκου που είναι βοηθός του Σπαλέτι. Ο Ιταλός σκάουτερ «είδε» στον Κεραμίτση, παρότι λόγω τραυματισμού συμμετείχε μόνο σε μία προπόνηση, αυτά που δεν αξιολογήθηκαν από τους Ελληνες σκάουτερ. Εγραψε το όνομα του στο μπλοκάκι του και τον πρότεινε στην Φιορεντίνα. Η ηλικία όμως του παίκτη και οι τυπικές προϋποθέσεις για την μεταγραφή του «φρέναραν» την μετοίκιση του στην Ιταλία. Ότι όμως δεν έγινε το 2018 έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, καθώς η Εμπολι ρώτησε, έμαθε και προχώρησε στην απόκτηση του ελληνόπουλου επενδύοντας στο ταλέντο και την τεχνική του κατάρτιση.

Πριν ο Δημήτρης Κεραμίτσης υπογράψει στην Εμπολι, είχε φθάσει έξω από την πόρτα της Βίλεμ και την Ρέϊντζερς, αλλά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.