Ο μύθος του Αισώπου με τον λαγό και τη χελώνα δεν ισχύει στο ποδόσφαιρο, εξ' ου και το χάλι μας

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Μαρτίου 2021

Mε δυόμιση-τρεις ευκαιρίες θα ήταν αδύνατο να κερδίσει ο Ολυμπιακός την Αρσεναλ. Ο μύθος του Αισώπου με τον λαγό και τη χελώνα δεν έχει εφαρμογή στο ποδόσφαιρο. Γιατί στο ποδόσφαιρο ο λαγός τυχαίνει να είναι καμια φορά υπερόπτης, πάντοτε όμως είναι και ποιοτικός. Οπότε η εξυπνάδα της χελώνας δεν αρκεί για να τον νικήσει.

Στο Καραϊσκάκη λαγός ήταν η 10η ομάδα στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, που απέχει 30 βαθμούς από τον πρώτο και χελώνα η πρωτοπόρος ομάδα της Σούπερ Λίγκα 1, που απέχει 16 βαθμούς από τη δεύτερη. Επειδή όμως η διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων είναι χαώδης, μοιραία προέκυψε το 1-3 και μοιραία θα αποκλειστεί ο Ολυμπιακός, όπως αποκλείονται σχεδόν πάντα στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες όταν ο αντίπαλος είναι πιο ψηλός από το δικό τους μπόι. Εξ ου και έχουμε μείνει στον τελικό του Πρωταθλητριών του 1971 με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν απέκλεισε δα και μεγαθήρια (Ζενές Ες, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Εβερτον, Ερυθρός Αστέρας), ενώ στο Γουέμπλεϊ κόντρα στον Αγιαξ οι παίκτες του δεν ακούμπησαν την μπάλα...

Με μια κουβέντα, έχεις ποιότητα, είσαι μεγάλη ομάδα και το δείχνεις και στην Ευρώπη. Δεν έχεις, αρκείσαι στα κυβικά του εγχώριου Πρωταθλήματος και πορεύεσαι ανάλογα με τους στόχους σου. Στην Ελλάδα, παραμυθιάζεσαι κάθε χρόνο ότι στη νέα σεζόν θα είσαι καλύτερος, χαίρεσαι αν σου “κάτσει” το Κύπελλο, πανηγυρίζεις σαν τρελός αν πάρεις το Πρωτάθλημα (λες και για να το πάρεις έβγαλες νοκ άουτ την Μπάγερν, ή τη Μάντσεστερ Σίτι, ή την Παρί Σεν Ζερμέν, ή τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα) κι αν τα κυβικά σου είναι πιο λίγα, ικανοποιείσαι που βγήκες να παίξεις στην Ευρώπη ενώ ξέρεις ότι δεν έχεις τα φόντα να προχωρήσεις αξιοπρεπώς.

Με ελάχιστες μικροεξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον θλιβερό κανόνα, αυτή είναι η αλήθεια για τις δυνατότητες των ελληνικών ομάδων στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Αλλωστε, δεν χρειάζεται να το κουράζουμε πολύ. Η ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτυπώνεται στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Αυτή που μας έχει πετάξει έξω από το Γιουρόπα Λιγκ και μας στέλνει πλέον στο Κόμφερενς Λιγκ. Στο οποίο δεν θα παίξουν τέσσερις ελληνικές ομάδες, αλλά τρεις. Και, μάλιστα, θα αρχίσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσουν τρεις αντιπάλους για να προκριθούν στους ομίλους! Τόσο καλά...

ΥΓ Επί τη ευκαιρία, πέρα από τον Ολυμπιακό, που θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Κόμφερενς θα παίξουν ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος. Αυτό μάλλον δεν μπορεί να αλλάξει, γιατί το Κύπελλο θα το πάρει κατά 99% ένας από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Αν, όμως, αν λέμε, το πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα, θα πάει αυτός στο Κόμφερενς και θα ακολουθήσουν μόνο ο δεύτερος και ο τρίτος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.