Ο Μπρούνο Πέτκοβιτς στο κάδρο του ΠΑΟΚ

Metrosport Team23 Μαρτίου 2024

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός

Είναι ο παίκτης που έκανε πολλά κλικ στους επιτελείς του Δικεφάλου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για τον επιθετικό, που πλήγωσε τον Δικέφαλο στο Ζάγκρεμπ, όταν βρήκε τον τρόπο και σκόραρε δύο φορές, αξιοποιώντας λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ.


Ο λόγος για τον 29χρονο Κροάτη επιθετικό, Μπρούνο Πέτροβιτς. Το όνομά του έχει ήδη μπει σε περίοπτη θέση, στις λίστες του ΠΑΟΚ. Για το καλοκαίρι. Είναι ο παίκτης που ξεχώρισε με τις επιδόσεις του, κυρίως στον πρώτο αγώνα του Ζάγκρεμπ. Και αυτό το γεγονός έχει την σημασία του.
Μετά το τέλος του αγώνα στο Ζάγκρεμπ και την ήττα με σκορ 2-0, υπήρχε δικαιολογημένα αγωνία για το αν η ομάδα μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο. Τελικά το κατάφερε μία εβδομάδα μετά. Στην ανάλυση των φάσεων του πρώτου αγώνα, διαπιστώθηκε πως ο 29χρονος Κροάτης επιθετικός, έκανε την ζημιά. Αξιοποίησε προς όφελος της ομάδας του, τα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ. Και έδωσε (τότε) πολύ ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης.
Οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου συζήτησαν το θέμα και έθεσαν το χρονοδιάγραμμα για την δράση που θέλουν να ακολουθήσουν. 

Ο Πέτκοβιτς πληροί τις βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Λουτσέσκου. Είναι επιθετικός περιοχής, σκοράρει κατά βούληση, μοιράζει ασίστ, κάνει δύσκολη την ζωή των αντίπαλων αμυντικών. Είναι δηλαδή και εργάτης, όπως τον θέλει ο Λουτσέσκου και σκόρερ. Το δεύτερο, εδώ που τα λέμε, είναι το πλέον σημαντικό. Ειδικά, για τα μεγάλα παιχνίδια.

Το συμβόλαιό του με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Φέτος σε σύνολο 32 αγώνων, πέτυχε 16 γκολ και μοίρασε οκτώ ασίστ. Έχει σημειώσει εννέα γκολ στο Πρωτάθλημα Κροατίας και επτά στην Ευρώπη, στο Conference League. Αυτή την στιγμή, η χρηματιστηριακή του αξία, ανέρχεται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Η Ιταλική Μπολόνια τον παραχώρησε με πώληση στην Ντιναμό, αντί του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ, τον Ιανουάριο του 2019. Γενικά είναι ένας παίκτης που κάνει πολύ καλή δουλειά, στην κορυφή της επίθεσης. Είχε αγωνιστεί στο παρελθόν, στην Ελλάς Βερόνα, στην Κατάνια και είχε ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής της Ντιναμό.

Συμπαίκτης με τον Τοροσίδη

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Μπρούνο Πέτκοβιτς, συνυπήρξε με τον Βασίλη Τοροσίδη στην Μπολόνα. Τότε ο Κροάτης ήταν αρκετά χρόνια νεότερος. Πάντως αυτή την στιγμή βρίσκεται σε ώριμη ηλικία, έχει πολλές προοπτικές. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχει προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να προκύπτει κάτι περισσότερο.
Το δεδομένο είναι ότι το ονοματεπώνυμο του Μπρούνο Πέτκοβιτς συζητήθηκε έντονα, μεταξύ των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, εκείνο το πολύ δύσκολο βράδυ στο Ζάγκρεμπ. Ο Πέτκοβιτς, είναι ξεκάθαρα, στο κάδρο του ΠΑΟΚ. Και το καλοκαίρι πλησιάζει, για να διαπιστωθεί ποιες κινήσεις μπορούν να γίνουν για να αλλάξει στρατόπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.