Ο Μπούργος βλέπει το… οπλοστάσιό του

Metrosport Team11 Ιουλίου 2022

Στις συνήθειες του Χερμάν Μπούργος είναι η παροχή χρόνου συμμετοχής ακόμη και σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν μετρούν παρά λίγες ώρες στην ομάδα κι αυτό σκοπεύει να κάνει στον αποψινό (21:00) φιλικό αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» ενόψει και της πρόβας τζενεράλε κόντρα στον Ιωνικό.

Ο Αργεντίνος τεχνικός συνηθίζει να ρίχνει απευθείας στα βαθιά τους ποδοσφαιριστές με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Αντρε Γκρέι ο οποίος πήρε 15-20 λεπτά συμμετοχής στη φιλική αναμέτρηση με τη Γάνδη παρότι δεν είχε συμπληρώσει 24ώρο στην ομάδα. 

Πρόκειται για κομμάτι της τακτικής αλλά και της προσέγγισης του πράγματος από τον 53χρονο τεχνικό καθώς θεωρεί ότι δεδομένης της γνώσης που έχει ο ποδοσφαιριστής για τον οργανισμό του αλλά και για το τι πρέπει να κάνει ούτως ώστε να προστατέψει τον εαυτό του, βοηθάει αρκετά στην συντομότερη προσαρμογή του στην ομάδα.

 Το ίδιο συνέβη και με τον Πάπε Σεικ Ντιόπ αν και στην προκειμένη περίπτωση το αγωνιστικό σχέδιο του Μπούργος δεν περιλάμβανε 40λεπτο συμμετοχής αλλά αναγκάστηκε να του το δώσει λόγω του τραυματισμού του Σέικ Ντουκουρέ στον αγώνα με το Αμβούργο.

Η ίδια τακτική θα ακολουθεί και στον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» και για την ακρίβεια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πρεμιέρα για τους Μπράντλεϊ Μαζικού, Μπριάν Νταμπό και Μόζες Οντουμπάγιο καθώς οι τρεις ποδοσφαιριστές υποβλήθηκαν σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις αλλά και μετρούν ημέρες ατομικού προγράμματος προπόνησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, πέραν ασφαλώς αυτών που έκαναν με την υπόλοιπη ομάδα.

 Είναι δεδομένο δηλαδή ότι αυτή τη φορά τόσο ο Μάρβιν Πίρσμαν και κυρίως ο Σαλέμ Εμπακατά δεν θα χρειαστεί να βγάλουν 90λεπτα. Το ίδιο ισχύει και για τον Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος κοιτούσε πίσω από την πλάτη του και δεν έβλεπε κανέναν.

Η λογική του Μπούργος είναι να τους δώσει χρόνο συμμετοχής αλλά το αγωνιστικό σχέδιο που έχει στο μυαλό του ενόψει των αγώνων με την Γκόμελ θα φανεί στο φιλικό παιχνίδι της Πέμπτης (14/7) με τον Ιωνικό στο «Κλ. Βικελίδης». Γιατί αυτός ο αγώνας θα είναι προσομοίωση των αναμετρήσεων με την Γκόμελ λόγω της τακτικής του αντιπάλου αλλά και της τακτικής προσέγγισής του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.