Ο Μπούργος σίγουρα κοιμήθηκε καλύτερα μετά τον αγώνα του Αρη με τον Ολυμπιακό

Βασίλης Μάστορας12 Ιουλίου 2022

Κανείς δε διαφωνεί ότι για τον Αρη όλα τα λεφτά είναι οι δύο αγώνες με τη Γκόμελ. Σ’ αυτό τον αγώνα κάνουν focus προπονητής και παίκτες κι αυτό θα είναι το πρώτο σοβαρό κριτήριο για το τι μπορεί να πετύχει φέτος η ομάδα. Γι’ αυτό «παλεύει» ο Μπούργος και το επισημαίνει κάθε φορά που του ζητούν να σχολιάσει την πορεία της προετοιμασίας. 

Ο Αργεντίνος όμως πλέον, μετά τα όσα είδε στον χθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να πήρε ανάσες αισιοδοξίας. Είναι διαφορετικό να δουλεύεις με 13 βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως έγινε στην Αυστρία, και διαφορετικό χθες ο Αργεντινός να έχει στη διάθεση του τους νεοαποκτηθέντες. Μπορεί να έχουν ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουν μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο αγωνιστικής ετοιμότητας, αλλά χθες έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας. Οτι είναι ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα ικανή να σπρώξει τον Αρη προς τους φετινούς του στόχους. Τι απομένει; Να «αγοράσουν» χρόνο ώστε να βελτιώσουν την αγωνιστική τους κατάσταση.

Πρώτος και καλύτερος που κατέθεσε τα ξεχωριστά του διαπιστευτήρια ήταν ο Καμάτσο. Πριν καλά καλά γνωρίσει πρόσωπα και πράγματα, έκανε πολλά μέσα στο γήπεδο. Τόσα που ήταν αρκετά για να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Πέτυχε ένα γκολ και είχε μία ενέργεια-ποίημα, απόδειξη του ταλέντου του.

Ο Αρης χθες έδειξε ότι έκανε βήματα προς τα εμπρός, όσον αφορά την αγωνιστική του ετοιμότητα. Σαφώς και χρειάζεται να κάνει ακόμη περισσότερα, αλλά το γεγονός ότι δεν έμεινε στάσιμος, σε σχέση με τους φιλικούς αγώνες της Αυστρίας, θεωρείται θετικό.

Ο Μπούργος ξεκίνησε τον αγώνα με 4-4-2 και τους γνώριμους 11 ποδοσφαιριστές. Ντουκουρέ και Ντιοπ αμυντικά χαφ, δίπλα τους Ιτούρμπε- Μαντσίνι και τους Πάλμα-Γκρέι στην επίθεση. Μεσοαμυντικά ο Αρης είχε καλή λειτουργία με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει πρόβλημα στη δημιουργία αξιόλογων ευκαιριών. Πού είχαν πρόβλημα οι «κίτρινοι», τουλάχιστον μέχρι το 30ο λεπτό; Στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ντουκουρέ και Ντιοπ δεν μπορούσαν να «χτίσουν» το παιχνίδι από πίσω κι έτσι πολλές φορές χρειάστηκε να γυρίσει ο Μαντσίνι για να πάρει την μπάλα και να οργανώσει επίθεση. Στο ίδιο διάστημα οι ακραίοι μπακ Εμπακατά και Πίρσμαν δεν έδιναν βοήθειες επιθετικά κι έτσι ο Αρης δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες.

Οσο περνούσε η ώρα τα πράγματα γινόταν καλύτερα για τους «κίτρινους» γιατί είχαν καλό επιθετικό τρανζίσιον, αλλά δε σκόραραν.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο β’ ημίχρονο. Η ομάδα του Μπούργος πίεσε περισσότερο από το ξεκίνημα, αλλά δεν είχε τον τρόπο να γίνει απειλητική. Μέχρι το 61ο λεπτό που ο Αργεντινός έκανε πέντε αλλαγές παικτών. Συγχρόνως άλλαξε και τον σχηματισμό σε 4-2-3-1. Εβαλε στα άκρα τους Οντουμπάτζο-Μαζικού και τον Ράφαελ Καμάτσο στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ακόμη έβαλε τον Νταμπό στο κέντρο, Χατζηιωάννου στην κορυφή της επίθεσης και τον Ματέο Γκαρσία.

Ο Αρης έγινε περισσότερο δημιουργικός, ανέβασε ταχύτητα και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Δεν απέφυγε όμως ένα αμυντικό λάθος του Φαμπιάνο το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ολυμπιακός. Λίγο το κακό από τη στιγμή που έγινε σε φιλικό αγώνα. Εννοείται ότι κάτι τέτοια σε επίσημο αγώνα θα μοιάζουν με «έγκλημα».

Αυτή η… παραφωνία δεν χαλάει την αισιόδοξη εικόνα που έβγαλε ο Αρης στον χθεσινό φιλικό αγώνα. Θεωρητικά προλαβαίνει να είναι έτοιμος με τη Γκόμελ. Οσο για τον Μπούργος; Πρέπει να κοιμήθηκε περισσότερο ήρεμος χθες. Όχι λόγω του αποτελέσματος, αλλά γιατί διαπίστωσε ότι η «φαρέτρα» του έχει αξιόπιστα «όπλα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.