Ο Μπούργος πέτυχε σε δύο μέρες όσα δεν πέτυχε ο Μάντζιος σε μία χρονιά

Βασίλης Μάστορας24 Φεβρουαρίου 2022

Η θεωρία που λέει ότι η αλλαγή προπονητή, συνήθως, επιδρά θετικά στην ομάδα επιβεβαιώθηκε χθες στον Αρη. Οι «κίτρινοι» στην πρώτη του Μπούργος στον πάγκο έκαναν πράματα και θάματα στο γήπεδο, κέρδισαν τους τρεις βαθμούς που τους είχαν μεγάλη ανάγκη και έδιωξαν την απογοήτευση από τον κόσμο τους.

Το γκολ, αυτό δηλαδή που έμοιαζε με «απαγορευμένο καρπό» για τον Αρη, χθες το… γεύθηκε τρεις φορές. Ετσι εκτός από τη νίκη επί του Ατρομήτου που τους κρατάει στο «κόλπο» της συμμετοχής στα πλέϊ οφ, οι «κίτρινοι» δικαιούνται να αισθάνονται ικανοποίηση γιατί πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα αποτύπωμα της ποιότητας που υπάρχει στο ρόστερ. Κάτι που ήταν αναγκαίο μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και τα στραβοπατήματα στο Πρωτάθλημα.

Ο Αρης χθες στην πρώτη παρουσία του Μπούργος στον πάγκο, ήταν ομάδα η οποία δεν είχε κανένα κοινό στοιχείο με εκείνη που την έκαναν αποκρουστική σε πολλούς από τους αγώνες της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Δηλαδή την ομάδα που κούραζε όποιον την έβλεπε, που ήταν προβλέψιμη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, που επέλεγε τις γιόμες για να σκοράρει και οι τελικές που δημιουργούσε δεν μετατρέπονταν σε γκολ. Ο Αρης χθες ήταν μία ομάδα που κατέθεσε στο χορτάρι όλο το ταλέντο της. Είχε φαντασία στο παιχνίδι της, παίκτες με διάθεση, καλή κυκλοφορία της μπάλας, ώριμη σκέψη και με μεσοεπιθετικούς που σκόραραν. 

Δηλαδή τα είχε όλα και κέρδισε δίκαια τους τρεις βαθμούς. Παρότι ο Μπούργος προπόνησε μόνο μία ημέρα τους παίκτες του Αρη, η ομάδα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη αγωνιστικά και έχοντας στο παιχνίδι της πολλά από εκείνα τα στοιχεία που ήταν απαίτηση του κόσμου να τα «βγάλει» στο χορτάρι. Με λίγα λόγια οι «κίτρινοι» έκαναν στο γήπεδο αυτό που μπορούν, κεφαλαιοποιώντας το ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ. Αυτό που έμενε αναξιοποίητο από τον Μάντζιο.

Ο Αρης είχε χθες δύο ηγέτες τον Ιτούρμπε και τον Μαντσίνι. Ο Παραγουανός έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από την ημέρα που ήρθε στο Αρη. Ηταν γρήγορος στην σκέψη, κινήθηκε σ’ όλες τις πλευρές και πολλές φορές πίσω από τον φορ, μοίρασε παιχνίδι, έκανε τελικές και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Ηταν η μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του χθεσινού Αρη. Παίκτης που έβγαλε στο γήπεδο, όσα δεν είχε βγάλει στις προηγούμενες συμμετοχές του. 

Αν η απόδοση του δεν ήταν απλώς μία αναλαμπή, αλλά η επιβεβαίωση ότι ο Παραγουανός είναι πλέον πνευματικά και σωματικά στο επιθυμητό επίπεδο, τότε ο Μπούργος θα έχει μία αξιόπιστη όσο και πολύτιμη λύση για την επίθεση στους υπόλοιπους αγώνες. Παρτενέρ του στο εξαιρετικό επιθετικό τανγκό που χόρεψε χθες ο Αρης ήταν ο Μαντσίνι. Είχε συμμετοχή σ’ όλες τις επιθέσεις του Αρη με συλλογικό πνεύμα και ήταν αποτελεσματικός. Πέτυχε δύο γκολ ποίημα και ανήκει στους MVP του αγώνα.

Ο Αρης με τη χθεσινή του ζηλευτή απόδοση αύξησε τις πιθανότητες να κάνει το δύο στα δύο μέχρι τη λήξη της κανονικής αγωνιστικής περιόδου. Αν δεν πάρει τελικά πίσω του βαθμούς για την ιστορία του Λάσκοφ, η συμμετοχή του στα πλέϊ οφ θα εξαρτηθεί και από το τι θα κάνουν οι προπορευόμενες ομάδες. Αξίζει όμως να το παλέψει μέχρι το τέλος και χθες έδειξε ότι μπορεί.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.