Ο Μπούργος δικαιώθηκε για την αισιοδοξία του και ο Αρης έχει… απαντήσεις

Βασίλης Μάστορας11 Απριλίου 2022

Φαβορί για την 3η θέση, η οποία οδηγεί χωρίς… αγωνία στην Ευρώπη, έγινε ο Αρης μετά το τεράστιο «διπλό» που πήρε στο ΟΑΚΑ. Νίκη, ίσως από τις χρησιμότερες κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο και σίγουρα των πλέϊ οφ. Η ΑΕΚ είναι ο βασικός του αντίπαλος στη διεκδίκηση της 3ης θέσης κι έτσι μετά τη χθεσινή «άλωση» του ΟΑΚΑ, ο Αρης πέτυχε αυτό που ήταν ο πρωταρχικός του στόχος όταν ξεκινούσαν τα πλέϊ οφ: Να κρατάει ο ίδιος την τύχη του στα χέρια του. Αυτό δηλαδή που έγινε πλέον μετά τη χθεσινή νίκη, κι αυτό δεν είναι λίγο πράγμα.

Ο Μπούργος έκανε… «μαγικά» χθες σε επίπεδο τακτικής, νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλο προπονητή και έδωσε όλες τις απαραίτητες βοήθειες από τον πάγκο ώστε ο Αρης να φθάσει στο πολύτιμο τρίποντο. Συγχρόνως δικαιολόγησε και την αισιοδοξία που είχε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα όταν δήλωνε ότι «υπάρχουν ακόμη αγώνες ώστε η ομάδα να αλλάξει την εικόνα της». Το είπε και έκανε πράξη χθες ο Αργεντινός με τη διαχείριση του αγώνα του ΟΑΚΑ.

Ο Αρης μπήκε στο γήπεδο, όχι για να μη χάσει, αλλά ούτε και για να κλέψει το αποτέλεσμα. Μπήκε με απαιτήσεις να βάλει στις βαλίτσες του, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, τους τρεις βαθμούς. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι «κίτρινοι» έδειχναν με τον τρόπο που τον προσέγγιζαν ότι είχαν στο μυαλό τους το… σύνθημα «τώρα ή ποτέ». Και η αποφασιστικότητα τους είναι αυτή που τους οδήγησε στη νίκη.

Ο Μπούργος στην προσπάθεια ο Αρης να φύγει από τις… παραδοσιακές επιλογές για την ενδεκάδα, τόλμησε αλλαγές οι οποίες άλλαξαν την εικόνα της ομάδας. Πρώτον επέλεξε το 4-4-2 αντί του γνώριμου 4-2-3-1, βάζοντας τον Πάλμα δίπλα στον Καμαρά και τον Μαντσίνι να κινείται περισσότερο στον άξονα.

Η δεύτερη έκπληξη του προπονητή του Αρη ήταν η χρησιμοποίηση του Εμπακατά στο δεξί άκρο της άμυνας, επιλογή η οποία αποτελεί απόδειξη ότι ο Αργεντινός έμεινε ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά του παίκτη στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 23χρονος Κογκολέζος βοήθησε επιθετικά γιατί είχε «ανεβάσματα» και εκμεταλλεύθηκε τους χώρους που του δημιουργούσε ο Καμαρά, αλλά είχε αργές επιστροφές. Αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ να βρίσκει χώρους και να φθάνει εύκολα έξω από την περιοχή του Αρη. Το ίδιο έκαναν οι γηπεδούχοι και από τα δεξιά όπου Γκαρσία και Ρότα δεν εύρισκαν μεγάλη αντίσταση από Ιτούρμπε και Γκάνεα.

H AEK όμως είτε γιατί δημιουργούσε άναρχα επιθέσεις, είτε γιατί ο Φαμαπιάνο ήταν εξαιρετικός και είχε σημαντική βοήθεια από τον Μπεναλουάν, δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ο Αρης κατάφερε να «χτυπήσει» πρώτος με τον Πάλμα, ισοφαρίστηκε οκτώ λεπτά αργότερα μ’ ένα εντυπωσιακό γκολ του Ρότα, αλλά μέχρι το τέλος του αγώνα απειλήθηκε σοβαρά μόνο σε μία φάση στο 71ο όταν η ΑΕΚ είχε δοκάρι.

Η ομάδα του Μπούργος πέτυχε δεύτερο γκολ στο 60ο και είχε δύο ευκαιρίες μισό-γκολ με Μαντσίνι (79ο) και τον Μπερτόγλιο (84ο). Τελικές οι οποίες συμπληρώνουν τις 14 συνολικά που δημιούργησε ο Αρης στο ΟΑΚΑ, καθώς και πέραν του γκολ στα πρώτα 45 λεπτά ήταν επίσης δημιουργικός και φλέρταρε με το γκολ.

Ο Αρης την είχε μεγάλη ανάγκη αυτή τη νίκη γιατί εκτός από τους βαθμούς κέρδισε και ψυχολογία για τη συνέχεια, κάτι που θα μετρήσει, καθώς όλοι οι αγώνες είναι… τελικοί. Βήμα βήμα όμως μπορεί να φθάσει στον στόχο του και το απέδειξε χθες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.