Ο Μπούργος δεν βρήκε «αντίδοτο» στην «παγίδα τακτικής» του Γιοβάνοβιτς

Βασίλης Μάστορας21 Μαρτίου 2022

Ο Αρης δεν έπεσε στην «παγίδα» να αδιαφορήσει παρασυρμένος από τις πολλές απουσίες του Παναθηναϊκού, αλλά έπεσε στην «παγίδα»-τακτικής που του έστησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Αποτέλεσμα; Στον πέμπτο αγώνα με τον Μπούργος στον πάγκο, να μη σκοράρει. Κάτι που είχε κάνει στους τέσσερις προηγούμενους, πετυχαίνοντας συνολικά εννέα γκολ. Αυτό όντως αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο αποτυπώνει ότι ο Αρης χθες βγήκε από τον αγωνιστικό του ρυθμό. 

Σ’ έναν από τους κρισιμότερους αγώνες των πλέϊ οφ οι «κίτρινοι» πήραν μόνο έναν βαθμό με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να παραμένει στο κυνήγι τόσο της 4ης όσο και της 3ης θέσης. Το καλό νέο για τον Αρη ήταν η ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ που την κράτησε σε απόσταση αναπνοής +1 βαθμό, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στον Αρη να ελπίζει και στην κατάληψη της 3ης θέσης. Θα μπορούσε όμως με νίκη επί του Παναθηναϊκού να ήταν από χθες τρίτος και να υποχρέωνε τους ανταγωνιστές του να τον κυνηγούν.

Ο Αρης χθες έχασε το μεγάλο του όπλο που ήταν η δημιουργία από τον άξονα. Ο Παναθηναϊκός με το 3-4-3 είχε υπεραρυθμία παικτών στο κέντρο «αφοπλίζοντας» Ματίγια και Σάσα. Ετσι η ομάδα του Μπούργος είχε πρόβλημα στη δημιουργία, ενώ δεν εύρισκε πολλούς κενούς χώρους προκειμένου με επιθετικό τρανζίσιον να γίνει απειλητικός για την εστία του Μπρινιόλι. 

Πάντα είχε όλη σχεδόν την ομάδα του Παναθηναϊκού πίσω από την μπάλα. Το χειρότερο ήταν ότι οι «κίτρινοι» επέμεναν να επιχειρούν επιθέσεις από τον άξονα και όχι από τα πλάγια. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός, εκτός απ’ το ότι είχε εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αρη στο διάστημα 24’-27’ με κόντρα επιθέσεις, οι οποίες δεν έγιναν γκολ λόγω του Κουέστα. Ο Ισπανός χθες ήταν από τους πρωταγωνιστές του Αρη και ένας από τους λόγους που οι «κίτρινοι» πήραν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Αρης θα μπορούσε να αλλάξει την εξέλιξη του αγώνα αν ο Ντιαγέ σκόραρε στο 48ο με κεφαλιά από πολύ καλή θέση. Αυτή ήταν η μοναδική σημαντική ευκαιρία των «κίτρινων» στο β’ ημίχρονο, το οποίο ήταν ίσως το χειρότερο της φετινής χρονιάς στην παραγωγή ευκαιριών. 

Παρότι ο Αρης αύξησε την πίεση του στην άμυνα του Παναθηναϊκού, δεν εύρισκε τον τρόπο για να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ. Οσο περνούσε ο χρόνος το παιχνίδι πήγαινε στη δύναμη κι όχι στην τακτική, αλλά ο Αρης δεν μπόρεσε να γίνει αφεντικό του αγώνα. 

Αν σκόραρε στη φάση του Ντιαγέ, ο Παναθηναϊκός στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει θα ανέβαζε τις γραμμές και θα υπήρχαν χώροι πίσω για να δράσουν οι επιθετικοί του.

Ο Μπούργος προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας βγάζοντας τον Ντιαγέ και βάζοντας τον Μπερτόγλιο (67ο), αλλά αυτή δεν ήταν η καλύτερη επιλογή από τον Αργεντίνο. Ο Αφρικανός ήταν η μοναδική απειλή για την εστία του Παναθηναϊκού κι έτσι ο Αρης έχασε δυναμική από την επίθεση.

Ο Αρης μάλλον έχει δίκαιο που φωνάζει γιατί ο διαιτητής Τάμας Μπόγκναρ αγνόησε τη φάση του 49ου λεπτού που ο Βιγιαφάνες στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μέσα από την περιοχή χτυπάει τα πόδια του Σάσα και τον ανατρέπει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.