Ο Μπότο και οι δεύτερες σκέψεις για Σβαμπ δείχνουν την φιλοσοφία

Κώστας Πετρωτός28 Ιανουαρίου 2022

Για όσους παρακολουθούν την πορεία της σχέσης ΠΑΟΚ-Σβαμπ, συνιστά μάλλον έκπληξη το γεγονός ότι προέκυψε ξαφνικά πρόταση για αποχώρηση του Αυστριακού.

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, αυτό που διαρρέονταν και από τις δύο πλευρές ήταν η διάθεση να καθίσουν και να συζητήσουν άμεσα για την επέκταση της συνεργασίας τους όχι μόνο για έναν χρόνο λόγω της αυτόματης ανανέωσης με βάση το μπόνους συμμετοχών, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οπότε… πώς ξαφνικά σκάνε κρούσεις για μεταγραφή τώρα;

Οι πληροφορίες της «Μ» και του metrosport.gr αναφέρουν ότι από την στιγμή που ανέλαβε ο Ζοσέ Μπότο, αυτή η συζήτηση έχει παγώσει. Όχι γιατί ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θεωρεί κακό παίκτη τον Στέφαν Σβαμπ, αλλά επειδή η κεντρική του στόχευση για την νέα ομάδα που θέλει να «στήσει» αφορά σε παίκτες νεότερης ηλικίας με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Προφανώς στην περίπτωση του Σβαμπ θα παίξει ρόλο το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής. Η ποιότητα των εμφανίσεων του 32χρονου μέσου. Για τον Αυστριακό χαφ υπολείπονται λίγα ακόμη παιχνίδια για να πιάσει το ποσοστό του 65% των συμμετοχών στην σεζόν που θα φέρει την αυτόματη ανανέωση συνεργασίας για έναν χρόνο και εξαρτάται από την διαχείριση του Λουτσέσκου αν το καταφέρει. Φυσικά, πρέπει να πείθει και ο ίδιος ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους χαφ της ομάδας και άρα δικαιούται να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλει να φύγει από τον ΠΑΟΚ τώρα, ακόμη κι αν δεν προκύψει ζήτημα μακρόχρονης επέκτασης της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο. Το έχει ξεκαθαρίσει και στον αδερφό του και ατζέντη του Ρόλαντ γι’ αυτό και δεν προχωρά η Λιντς σε κατάθεση επίσημης πρότασης. 

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι στον ίδιο σύλλογο δουλεύει ο αδερφός του, ως προπονητής στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Μέσω εκείνου έγινε η προσέγγιση της αυστριακής ομάδας στον Στέφαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.