«Ο Μπότο ξέρει να ανακαλύπτει νεαρούς παίκτες και να τους εξελίσσει»

Metrosport Team21 Δεκεμβρίου 2021

Η δημοσιογράφος Ιρίνα Κοζιούπα που ασχολείται με το ρεπορτάζ της Σαχτάρ Ντόντσεκ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στον νέο αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μπότο, και στο ρόλο που είχε ο Πορτογάλος στον ουκρανικό σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε

Για τον ρόλο του Ζοσέ Μπότο στη Σαχτάρ και τις προσδοκίες που υπήρχαν: «Στη Σαχτάρ δεν είχε ρόλο αθλητικού διευθυντή. Αρχικά είχε έρθει ως αρχισκάουτερ, αλλά είχε πολύ σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές της ομάδας, είχε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των παικτών. 

Στην αρχή οι προσδοκίες ήταν πάρα πολύ μεγάλες, αλλά τώρα που φεύγει για να έρθει στον ΠΑΟΚ έλεγαν, κάπως ειρωνικά, πως ήταν η καλύτερη επιλογή αυτή που έγινε».

Για το ποσό που δαπανήθηκε την εποχή του Μπότο στην ουκρανική ομάδα: «Στην περίοδο του Μπότο στην ομάδα δαπανήθηκε περίπου το ποσό των 100 εκατ. ευρώ. Οι προσδοκίες 'ήταν μεγάλες όταν ήρθε αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά δεν ευθύνεται μόνο αυτός για αυτό.

Ήταν μια συνολική κατάσταση στο σύλλογο. Η Σαχτάρ από το 2018 μέχρι σήμερα είχε τρεις προπονητές. Όσο συνεργαζόταν με Πορτογάλους προπονητές η συνεννόηση ήταν πιο εύκολη, καθώς μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Από τη στιγμή που ήρθε ο Ιταλός τεχνικός, Ντε Τζέρμπι, η κατάσταση άλλαξε και υπήρχε μια διαφορά απόψεων. 

Οι τρεις τελευταίες μεταγραφές που έγιναν ήταν όλες επιλογές του προπονητής, κοστίζοντας 40 εκατ., με τον Μπότο να διαφωνεί. Τώρα η Σαχτάρ μπαίνει σε ένα άλλο μοντέλο και ακολουθεί το ιταλικό μοντέλο. Για αυτό αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ουκρανικό σύλλογο».

Για τον καθημερινό ρόλο που είχε ο Πορτογάλος στην ομάδα: «Ήταν αρκετά επικοινωνιακός με τους δημοσιογράφους. Είναι ένας άνθρωπος που ήταν στις ανοιχτές προπονήσεις της Σαχτάρ και ήταν κοντά στην ομάδα και στα παιχνίδια. 

Προς το τέλος περιορίστηκε ο ρόλος του και απομονώθηκε στα καθήκοντα του σκάουτινγκ και στον ίδιο δε άρεσε αυτή η εξέλιξη, καθώς ήθελε πιο ενεργό ρόλο. Πιθανόν αν είναι από τους λόγους που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει».

Για την επιλογή των παικτών: «Αρέσκεται να βρίσκει νεαρούς παίκτες, σε σχετικά χαμηλή τιμή, και όχι τόσο έμπειρους, καθώς θέλει να τους εξελίσσει και να τους πουλάει. Η πιο πετυχημένη περίπτωση ήταν του Ισραηλινού Μανόλ Σόλομον.   

Η τελευταία ακρινή πώληση της Σαχτάρ ήταν στη Σίτι, ενώ στην εποχή του Μπότο δεν μπόρεσε να πουλήσει στα επίπεδα που είχε συνηθίσει ο σύλλογος. Επίσης, το πλάνο με τους νεαρούς δεν ευδοκίμησε».

Τέλος, για το ποσό που θα πληρώσει ο ΠΑΟΚ στη Σαχτάρ: «Οι τελευταίες πληροφορίες από την Ουκρανία κάνουν λόγο για ελεύθερη μεταγραφή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.