Ο Μπέος, η ΚΕΔ και οι λόγοι που ο Άρης μπορεί να νικήσει τον ΠΑΟΚ

Βασίλης Μάστορας18 Μαρτίου 2023

Στην ζωή δεν έχει αξία ποιος λέει τι, αλλά η τεκμηρίωση των όσων λέει. Η διαδικασία των πλέι οφ και των πλέι άουτ φέτος λόγω των μικρών βαθμολογικών διαφορών έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αρα είναι λογικό όλες οι ομάδες να απαιτούν ισονομία από τους διαιτητές. Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν για όλους τους αγώνες να κληθούν ξένοι διαιτητές. Από τη στιγμή που αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, θα πρέπει να γίνει ιεράρχηση. 

Θα συμφωνήσω ότι όσο «καίγεται» μία ομάδα για τον τίτλο του Πρωταθλητή, άλλο τόσο «καίγονται» και ο Λεβαδειακός ή η Λαμία για την παραμονή τους. Οπότε δεν είναι παράλογο να θέλουν κι αυτές οι ομάδες ξένους διαιτητές. Από τη στιγμή όμως που όλοι οι αγώνες των πλέι άουτ θα έχουν Ελληνες διαιτητές δεν τίθεται θέμα ανισότητας ή σκοπιμότητας. Για τους αγώνες των πλέι οφ όμως η ΚΕΔ θα έπρεπε να έχει αποφασίσει ότι όλους τους αγώνες θα τους διαιτητεύσουν ξένοι διαιτητές. 

Αντιλαμβάνομαι την πρόθεση της ΚΕΔ να δώσει χώρο στους Ελληνες, αλλά τα πλέι οφ δεν είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δικαιούται να έχει ελπίδες στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και ο Βόλος δικαιούται να «κυνηγάει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αρα ο ορισμός Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είναι μία κίνηση η οποία δε συνάδει με το πνεύμα αξιοπιστίας που επιβάλλεται να κυριαρχήσει στα πλέι οφ. Ούτε υπάρχει αφήγημα γιατί ορίσθηκαν ξένοι διαιτητές στους υπόλοιπους δύο αγώνες κι όχι σ’ αυτόν του Βόλου (αυτό ίσχυε μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές).

Σέντρα λοιπόν αύριο στα πλέι οφ με τον τίτλο του Πρωταθλητή να τον διεκδικούν τέσσερις ομάδες και δύο ένα εισιτήριο για το Conference League.

Θεωρητικά ο Αρης έχει περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει αυτό το εισιτήριο. Είναι το βάρος της φανέλας, ο κόσμος και το ρόστερ του που τον κάνουν φαβορί για την 5η θέση. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να κεφαλαιοποιηθούν στους 10 αγώνες, αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα-ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μία νίκη θα δώσει στον Αρη και ψυχολογία για τη συνέχεια, αλλά κυρίως βαθμούς οι οποίοι μπορεί να τον βοηθήσουν να αυξηθεί η διαφορά από τον Βόλο.

Και η νίκη δεν είναι «όνειρο θερινής νυκτός» για τον Αρη. Το αντίθετο. Με όσα έδειξε, για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον ΟΦΗ, τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει πείσει ότι βρήκε για τα καλά τον βηματισμό του. Εχει αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, αποτελεσματική λειτουργία ανασταλτικά και δημιουργική φαντασία όταν επιτίθεται. Στοιχεία τα οποία αν δεν τα ξεχάσει στα… αποδυτήρια, όπως έκανε στη Λαμία ή στη Νεάπολη, τότε μπορεί να διεκδικήσει πολλά από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.