Ο Μπάνε, οι εκλογές στην ΕΟΚ και η συνάντηση των τριών

Βασίλης Βλαχόπουλος05 Ιανουαρίου 2021

Στη μεγάλη οθόνη ήταν η ευρύτερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και στη μικρή, οι εκλογές στην ΕΟΚ. Αυτός ήταν ο λόγος της συνάντησης του Γιώργου Βασιλακόπουλου με τον Μπάνε Πρέλεβιτς, παρουσία και του Τάκη Μπαλτάκου όπου ουσιαστικά έγινε μια πρώτη συζήτηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Μπάνε στις ερχόμενες εκλογές.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας την περασμένη Τρίτη (29/12) στην πρώτη επαφή μεταξύ του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, με τον πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς και με βασικό αντικείμενο συζήτησης την υποψηφιότητά του τελευταίου με τα κοινά της ομοσπονδίας. Στη συνάντηση ήταν «παρών» και ο παλιός νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος, με την ιδιότητα ενός προσώπου που συνδέεται με φιλία δεκαετιών με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, παράλληλα όμως ασχολείται νομικά και με τα… παρελκόμενα του Νόμου Αυγενάκη σχετικά με τις προϋποθέσεις υποβολής υποψηφιοτήτων ενόψει των εκλογών στις Ομοσπονδίες καθώς αφαιρεί το σχετικό δικαίωμα για πρόσωπα όπως ο κ. Βασιλακόπουλος.  

Πληροφορίες του metrosport.gr αναφέρουν ότι έγινε χειροπιαστή συζήτηση για την προοπτική εμπλοκής του Μπανε Πρέλεβιτς στα κοινά της ΕΟΚ και προφανώς για να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε υποψηφιότητα της τωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι αρνητικός σ’ αυτό το ενδεχόμενο με την προϋπόθεση ότι θα έχει κοινή φιλοσοφία με όλα υποψήφια στελέχη. Για την ακρίβεια, έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο ενασχόλησης με τον επαγγελματικό αθλητισμό, τον εξιτάρει ωστόσο να ασχοληθεί με τον αντίστοιχο ερασιτεχνικό καθώς εκτιμά ότι από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει μια «επανάσταση» του αθλήματος.  

Είναι βέβαιο επίσης ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, αν και προέχει να ξεκαθαρίσει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Επί του παρόντος, αυτή παραμένει στον αέρα και με έντονη αμφιβολία ότι θα πραγματοποιηθούν έως την 31η του Μάρτη λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.