Ο μονόδρομος της αναδιάρθρωσης

Κυριάκος Θωμαϊδης22 Μαΐου 2022

Όταν υπάρχουν εκκρεμοδικίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αρχίζουν οι συζητήσεις για αύξηση του αριθμού των ομάδων. Κράταμε να σε κρατώ…

Ετσι και την Πέμπτη, στη Λίγκα, άνοιξε η κουβέντα για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Και μέσα σ’ αυτό, ακούστηκε είτε να μειωθεί είτε να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων.

Είναι αλήθεια ότι τα play off και τα play out απέτυχαν. Ηταν μια επινόηση του Μηνά Λυσάνδρου, τη συνέχισε ο φίλος του Λεωνίδας Μπουτσικάρης και αποδείχτηκε ότι το νέο αίμα της Super League λάθεψε. Τόσο πολύ που φτάσαμε στο σημείο να χασμουριόμαστε βλέποντας τους (υποτίθεται) ανταγωνιστικούς αντιπάλους.

Τα play off και τα play out πρέπει να καταργηθούν αμέσως. Το νέο πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με 14 ομάδες και σε δύο γύρους, μακριά από τις σειρήνες της συνδρομητικής τηλεόρασης που θέλει όσο γίνεται περισσότερα παιχνίδια.

Ασφαλώς και πρέπει να επανεξετασθεί ο αριθμός των ομάδων, αλλά μόνο προς τα κάτω. Και φυσικά οποιαδήποτε μείωση να γίνει λελογισμένα και βάσει του κανονισμού. Δηλαδή από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Να πάψουν οι πονηριές για προσωρινές αυξήσεις ώστε να ικανοποιηθούν οι ομάδες που περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη τις εκκρεμοδικίες. Δεν γίνεται όλοι να είναι ικανοποιημένοι.

Το μεγάλο λάθος της φετινής σεζόν ήταν η ανορθόδοξη αναδιάρθρωση Αυγενάκη και μετέπειτα η επιμονή της Super League 1 να μην ανεβαίνουν και οι δύο πρωταθλητές της Super League 2. Δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Η στήλη έχει προτείνει εδώ και πέντε χρόνια, να μειωθούν οι ομάδες της Super League 1 σε 10 και να υπάρχουν 4 γύροι. Οσο για τη Super League 2, αρκούν 16 ομάδες. Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει περισσότερες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.