Ο Μήτρογλου, το ρίσκο και η ευκαιρία να «ρεφάρει» την ανετοιμότητά του

Βασίλης Μάστορας13 Φεβρουαρίου 2021

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, πάντα κρύβουν ρίσκο, για όλους τους παίκτες που αποκτούνται από τις ομάδες. Ο λόγος έχει να κάνει, πρώτον με την ποιότητα τους, καθώς οι χρήσιμοι συνήθως ανανεώνουν το συμβόλαιο τους και δεν βγαίνουν προς αναζήτηση νέου επαγγελματικού προορισμού. Δεύτερον, για τους υπόλοιπους μπαίνει θέμα προσαρμογής τους στη νέα τους ομάδα. Ο κανόνας πάντως έχει και εξαιρέσεις.

Πριν από δύο εβδομάδες για τον Αρη έμπαινε ένα δίλημμα: Αν θα έπρεπε να αποκτήσει τον ετοιμοπόλεμο Μπαράλες για τη θέση του φορ ή τον παίκτη με το βαρβάτο όνομα, τον Κώστα Μήτρογλου. Τελικώς επιλέχθηκε ο δεύτερος, προφανώς γιατί εκτός των άλλων η μεταγραφή του προκάλεσε και περισσότερο θόρυβο. Αλλο τόσο όμως ήταν και το ρίσκο που πήρε ο Αρης με την απόκτηση του, λόγω του ότι ο Μήτρογλου απείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα από επίσημους αγώνες.

Για την ποδοσφαιρική αξία του παίκτη δεν μπαίνει κανένα ζήτημα. Είναι ικανότατος σκόρερ και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Αρης από έναν φορ. Όλα αυτά που του έλειπαν σ’ όλο τον πρώτο γύρο. Η μεταγραφή αυτή, όπως και όλες οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, έχουν ως στόχο να προσθέσουν αγωνιστική δυναμική στο ομάδα για την φάση εκείνη της αγωνιστικής περιόδου που θα κρίνονται πολλά. Όπως σ’ αυτή ακριβώς που βρίσκεται ο Αρης. Πού θέλει όλες τις δυνάμεις του σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Μήτρογλου όμως έχει έλλειμα βιολογικής ετοιμότητας και αυτός είναι ο λόγος που μέχρι τώρα έχει μόνο 30’ συμμετοχής στους τρεις αγώνες του Αρη. Μάλιστα η εικόνα του «φωνάζει» ότι χρειάζεται χρόνο προκειμένου να φθάσει στο επίπεδο να είναι χρήσιμος για την ομάδα. Θεωρητικά, και καλώς εχόντων των πραγμάτων, το πιθανότερο είναι ο Μήτρογλου να είναι ετοιμοπόλεμος στους αγώνες των πλέι οφ. Αρκεί; Θα αναρωτηθεί κάποιος. Σαφώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά τώρα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οπότε ακόμη κι αν ο Αρης «εισπράξει» το πλούσιο ταλέντο του παίκτη στους αγώνες των πλέι οφ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος. Αλλωστε τα ρίσκα, έχουν και ζημία.

FOCUS

O Iάπωνας πρόεδρος της Επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, Γιοσίπο Μόρι, παραιτήθηκε γιατί θεωρήθηκε σεξιστική η δήλωση του «οι γυναίκες μιλούν πολύ» και ότι «καθοδηγούνται από ένα ισχυρό αίσθημα αντιπαλότητας»! Στην Ελλάδα τα μέλη της ΕΕΑ παραμένουν στις θέσεις τους παρότι με δικαστικές αποφάσεις, προκύπτει ότι ενίοτε «βιάζουν» την πραγματικότητα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.