Ο Μήτρογλου θα εισπράξει 3.500€ για κάθε λεπτό συμμετοχής!

Metrosport Team07 Απριλίου 2022

Λένε ότι τα λάθη δεν αναγνωρίζονται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Αρη με τον Κώστα Μήτρογλου καθώς η αναγνώριση αυτού του λάθους δεν αλλάζει κάτι στην ευθύνη της πληρωμής του 34χρονου επιθετικού.

Η ΠΑΕ Αρης υποχρεώθηκε σ’ έναν επώδυνο συμβιβασμό συνυπολογίζοντας το ποσό που θα πληρώσει και το χαμηλότατο επίπεδο προσφοράς του ποδοσφαιριστή. 

Η περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αντίστοιχη του Λερίν Ντουάρτε, ενός ποδοσφαιριστή του οποίου φέτος το συμβόλαιο τελειώνει αφού προηγήθηκαν διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες συμβιβασμού με σκοπό να μειωθεί η ζημιά. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνολικές απολαβές (σε βάθος τριετίας) του Ολλανδού θα ανέλθουν στα 900.000 ευρώ αλλά και τα μόλις 88 αγωνιστικά λεπτά που έπαιξε σε επίσημο αγώνα, για κάθε λεπτό συμμετοχής θα πληρωθεί ένα ποσό άνω των 10.200 ευρώ! Ούτε οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του πλανήτη δεν αμείβονται τόσο αδρά.

Το συμβόλαιο του Κώστα Μήτρογλου για διάστημα ενάμιση έτους προέβλεπε το ποσό περί των 950.000 ευρώ. Τα δε λεπτά συμμετοχής του με τη φανέλα του Αρη (σε επίσημο αγώνα) δεν ξεπερνούν τα 265. Αρα, ο 34χρονος επιθετικός θα εισπράξει άνω των 3.500 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής! 

Γι’ αυτό τον λόγο είναι βαρύ το τίμημα και φυσικά επώδυνος ο συμβιβασμός. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι αν υπάρξει καθυστέρηση καταβολής μιας δόσης από αυτές που θα ακολουθήσουν έως και τον Σεπτέμβρη του 2023, θα υπάρχει κίνδυνος καταγγελίας και ποινών καθώς οι δύο πλευρών συμφώνησαν μεν αλλά όχι υπό τις καλύτερες των συνθηκών. 

Το «κόστος» για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή είναι η κατακόρυφη πτώση της αξίας του καθώς σύμφωνα με το Transfermarkt από αυτή των 1.5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε τον Γενάρη του 2021 όταν μετακόμισε από τη Μασσαλία στη Θεσσαλονίκη, πλέον δεν ξεπερνά τα 400.000 ευρώ.

Τώρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο από το να πληρώσουν, προφανώς όμως οι «κίτρινοι» αντιλαμβάνονται πλέον τη σωρεία λαθών στα οποία υπέπεσαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν και τον Δεκέμβρη όπου ο παίκτης είχε προνομιακή μεταχείριση. Τότε η ΠΑΕ δεν προέβλεψε, δεν πήρε τα μέτρα της ούτως ώστε να αποκτήσει το πάνω χέρι σε κάθε κουβέντα περί διαζυγίου…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.