Ο Μήτρογλου έχει αυτοπεποίθηση

Γιώργος Στράντζαλης23 Φεβρουαρίου 2021

Η ψυχραιμία του Κώστα Μήτρογλου στην εκτέλεση του πέναλτι, που κέρδισε ο Μαντσίνι, με το οποίο ο Αρης ισοφάρισε και πήρε αποτέλεσμα επί του Ολυμπιακού (στην Αθήνα) μετά από 11 χρόνια, αποτελεί δείγμα αυτοπεποίθησης ικανού επιθετικού. 

Διότι αν ήταν άλλος στη θέση του Μήτρογλου, με το τελευταίο του γκολ να χρονολογείται τον Σεπτέμβριο του 2019 (!), θα δίσταζε ίσως να πάρει επάνω του μία τόσο σημαντική στιγμή για την ομάδα του. Εκείνος, όχι μόνο δεν δίστασε αλλά μέχρι να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα δεν την άφησε από τα χέρια του. Ηταν σαν να λέει στους συμπαίκτες του… “είναι δικό μου, εγώ θα το χτυπήσω”. Στην εκτέλεση του πέναλτι δε, αποδείχθηκε κρύο αίμα. Όπως ένας σκοπευτής σημαδεύει με ακρίβεια στον στόχο του προτού πατήσει τη σκανδάλη.

Το γκολ στο Καραϊσκάκη ήταν η στιγμή που τόσο υπομονετικά περίμενε τους τελευταίους μήνες, γιατί το γκολ είναι η τροφή των επιθετικών και ο Έλληνας φορ προχθές έβαλε κάτι στο στόμα του. Έστω και με εκτέλεση πέναλτι. 

Γενικώς μπορεί να μην έβαλε τη σφραγίδα του στον τρόπο παιχνιδιού του Αρη, αλλά πέτυχε ένα γκολ το οποίο λογικά θα του δώσει ψυχολογία και ασφαλώς περισσότερα κίνητρα για ν΄ ανακτήσει πιο άμεσα το χαμένο έδαφος. Ο Άκης Μάντζιος σταδιακά του δίνει περισσότερο αγωνιστικό χρόνο. Από τα 8 λεπτά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στα 20’ στο ματς με τον Παναιτωλικό και στο Καραϊσκάκη βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο για περίπου μισή ώρα. Χρόνος και χώρος στα πλάνα του προπονητή που μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσουν στην προσπάθεια του Μήτρογλου να κερδίσει το προσωπικό στοίχημα που έβαλε, όταν πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Αρη με την προοπτική να βρει ξανά τον (ποδοσφαιρικό) εαυτό του.

Η σταδιακή προσαρμογή του και κυρίως η σταδιακή βελτίωση που παρουσιάζει ο Έλληνας φορ αντικατοπτρίζεται ως ένα βαθμό στην παρουσία που είχε στο προχθεσινό παιχνίδι. Αυτό που έκανε και στοιχειοθέτησε αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδι όπου αγωνίστηκε, είναι ότι δεν κινήθηκε μόνο στον χώρο της αντίπαλης περιοχής. 

Προσπάθησε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ομάδας, κινήσει πιο κεντρικά και προ τον άξονα για να προσφέρει βοήθειες στην κυκλοφορία και γενικώς έβγαλε μεγαλύτερη ένταση από τις προηγούμενες φορές. Μία εμφάνιση η οποία σε συνδυασμό με το γκολ αποτελούν θετικά μηνύματα για τον προπονητή ως προς την κατεύθυνση της διαχείρισης του κεφαλαίου “Μήτρογλου”, στην ετοιμότητα του οποίου ποντάρει κυρίως ενόψει του μίνι Πρωταθλήματος των playoff.

Διπλή σημασία απέκτησε για τον Αρη ο σπουδαίος βαθμός που πήρε στο Καραϊσκάκη και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του εντός έδρας απώλεια βαθμών. Η χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού φέρνει τον Αρη ξανά με το αβαντάζ των τριών βαθμών από τους Πράσινος, οι οποίοι στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές μάλιστα έχουν δύο ντέρμπι, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.