Ο μήνας του Ιτούρμπε

Γιώργος Στράντζαλης30 Δεκεμβρίου 2021

Είναι προφανές πως ο Χουάν Ιτούρμπε στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Άρη δεν ανταποκρίθηκε στις (μεγάλες αν μη τι άλλο) προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί γύρω από τη μεταγραφή του.

Η αγωνιστική του ανετοιμότητα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την παρουσία του στα παιχνίδια οπού κλήθηκε από τον προπονητή του να μπει και να βοηθήσει την ομάδα, με αποτέλεσμα ο Άκης Μάντζιος, σε μια προσπάθεια διαχείρισής του, να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής του.

Τον τελευταίο μήνα ωστόσο ο Παραγουανός βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και οι εμφανίσεις του, πριν από τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη. 

Είχε πιο ενεργό ρόλο, ανταποκρίθηκε σε απόλυτο βαθμό στις απαιτήσεις του προπονητή και έδειξε ξεκάθαρα πως αν αποκτήσει σταθερότητα και κυρίως διάρκεια στην απόδοσή του, τότε μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μια σταθερά στο πλάνο του. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τον αγωνιστικό χρόνο που θα πάρει, αλλά είναι προφανές ότι ο Άκης Μάντζιος τον υπολογίζει όλο και περισσότερο.

 Σχεδόν σε ένα 90άλεπτο αυξήθηκε ο χρόνος συμμετοχής του τον Δεκέμβριο σε σχέση με τα 131’ που κατέγραφε τον Νοέμβριο σε σύνολο έξι αγώνων. Για την ακρίβεια, στον ίδιο αριθμό υποχρεώσεων, κατέγραψε 217 λεπτά πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο του γκολ και βγάζοντας την πρώτη του ασίστ.

Μπορεί να επενδύσει στον Παραγουανό

Σε αυτό το διάστημα ήταν ένας άλλος ποδοσφαιριστής. Δεν ήταν ο Ιτούρμπε που βλέπαμε στο ξεκίνημα της σεζόν. Με βαριά πόδια, στάσιμος με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια του, δίχως πολλές κινήσεις στο χώρο και απλά περίμενες από αυτόν να σου κάνει μία κίνηση.

 Στου τελευταίους αγώνες που χρησιμοποιήθηκε, με αποκορύφωμα τον τελευταίο κόντρα στον ΟΦΗ για το Κύπελλο, έδειξε αστείρευτες δυνάμεις, όργωσε όλη την πλευρά και βοήθησε έτσι με αποτελεσματικό τρόπο και ανασταλτικά. 

Φάνηκε ότι μέσα από την καθημερινότητα, την προσπάθεια που ο ίδιος καταβάλει και τον παραπάνω χρόνο συμμετοχής που παίρνει έχει βελτιωθεί, και πως ο Άρης μπορεί να επενδύσει στις μεγάλες δυνατότητές του για τις οποίες το καλοκαίρι ξόδεψε ουκ ολίγες χιλιάδες ευρώ για να τον φέρει στην Ελλάδα.

 Είναι παίκτης με προσωπικότητα και υψηλή τεχνική, που ξέρει να “κρύβει” την μπάλα, υποστηρίζει αποτελεσματικά το τρανζίσιον παιχνίδι και μπορεί να βοηθάει την ομάδα να διατηρεί το επίπεδο παιχνιδιού της σε υψηλά στάνταρ.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η αγωνιστική μετάλλαξη του Παραγουανού ενδεχομένως να βάλει σε δεύτερες σκέψεις και τη διοίκηση για πιθανή προσθήκη στα άκρα στον Ιανουάριο, αφού ο ερχομός ενός ακόμη εξτρέμ θα αυξήσει μεν τις επιλογές, από την άλλη όμως ο παίκτης που θα έρθει θα πρέπει να γνωρίζει ότι για να κερδίσει ενεργό ρόλο χρειάζεται να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.